Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Maske od lubenica i ljeto bez šminke i problema može početi

Maske od lubenica i ljeto bez šminke i problema može početi

Osim toga, dobra je i za figuru jer sadrži malo kalorija i puno vode.

Iskoristite sunčane, ljetne dane i stavite lubenicu u službu ljepote.
 

Obzirom da se lubenica sastoji od 93 posto vode gotovo da nema namirnice u prirodi koja nam može hidratizirati kožu kao ona. Glavni ljetni desert neće vas samo osvježiti i rashladiti, već ima svojstvo i da kožu učini mlađom, čistijom, blistavijom.

Hidratizira, štiti od negativnih vanjskih utjecaja, smanjuje pojavu bora i akni, smiruje pore. Kombinacija vitamina A, B6 i C, beta-karotena, moćnih antioksidanata, esencijalnih omega 6 i omega 9 masnih kiselina i cinka čini lubenicu savršenim sredstvom za prirodnu njegu ne samo lica, već kože cijelog tijela. Iako je i sama efikasna, neki sastojci s kojima se kombinira pojačavaju njena svojstva i čine ju kraljicom ljetne kozmetike.

Kako? Prepisujte!

Prirodna maska za mješovitu kožu lica 

Ovaj je recept izvrstan za mješovitu kožu, tip kože kakav ima većina ljudi. T-zona koja se masti više nego ostali dijelovi lica najčešći je problem u ovom slučaju. Pomiješajte malu četvrtinu lubenicu (narežite na što sitnije) s 1 žličicom meda. Lubenica će imati funkciju tonika koji vlaži kožu, čisti pore i mrtve stanice dok će med održavati vlagu u stanicama kože. Med je poznati prirodni satojak koji ima antibakterijska svojstva, uklanja tamne mrlje i smanjuje ožiljke od akni. Ova maska je ljepljiva stoga ju neće biti lako isprati, no nemojte koristiti pilinge i agresivno ispirati lice. Operite lice lagano i ostatke uklonite čistim ručnikom.

Jednu žlicu soka od lubenice pomešajte sa žlicom grčkog jogurta. Enzimi i mliječna kiselina kožu će očistiti, dok će je lubenica hidratitzirati. Nanesite masku na lice i vrat i ostavite da djeluje 10 minuta prije nego se umijete pa pogledajte kako pobjeđujete masnu kožu lica koja vas toliko nervira...posebno u vruće dane.

Mali komad lubenice, pola banane i 3 kapi ulja čajevca postat će maska koja je izvrsna za masnu kožu i kožu sklonu aknama. Lubenica će masnu kožu hidratizirati iznutra, hraneći pritom stanice kože. Većina masne kože je zapravo dehidrirana iznutra pa se tijelo bori protiv toga izlučujući više sebuma nego što treba. Zato je jako važno koristiti proizvode koji prodiru duboku u kožu i revitaliziraju je. Lubenica pomiješana s bananom će istovremeno vlažiti kožu i spriječiti prekomjerno izlučivanje sebuma. Dovoljna su samo tri sastojka koja možete koristiti svaki drugi dan. Sastojke pomiješajte, nanesite masku te ju ostavite 15 minuta da djeluje.

Domaći piling za lice od lubenice

Kožu treba očistiti i pilingom! Izgnječite komadić lubenice pa ga pomiješajte s prstohvatom brašna od slanutka. Pastu nanesite laganim, kružnim pokretima na lice pa ostavite da djeluje 15 minuta i isperite. Znamo, koža nikad nije bila mekša! A ni tako mirišljava!

Ljeti znamo pretjerati izležavanje na suncu. U slučaju crvenila, dobro promešajte sok od lubenice s pšeničnim brašnom, malo meda i žlicom vrhnja pa kada dobijete gustu pastu time premažite lice, vrat i dekolte. Poslije pola sata isperite mlakom, pa hladnom vodom. Možete pokušati i s jednostavnijim lijekom za crvenilo! Ako je koža oštećena zbog prekomjernog sunčanja, umočite vatu u svijež sok od lubenice i time premažite oštećena područja. Ostavite da djeluje 15 minuta pa isperite hladnom vodom.

Ako vam je možda već dosadila u prehrani, iskoristite lubenicu da vam koža izgleda zdravo i lijepo! Kako god, lubenica se u kuhinjama ovih mjeseci mora naći.

Jeste li isprobali neki od ovih kozmetičkih recepata?

Javite nam dojmove, a poslije se pretplatite na naš Newsletter, jer njime ostvarujete popust. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.