Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Ulje jojobe čuva vašu kožu i kosu svaki dan

Ulje jojobe čuva vašu kožu i kosu svaki dan

Ulje jojobe je široko poznato i koristi se učinkovito za anti-upalna stanja.

Ulje jojobe učinkovito štiti kožu, jer održava njezinu vlažnost i omekšava je.

Ulje jojobe je čudesno prirodno eterično ulje, koje je u osnovi tekući vosak prikupljen i proizveden iz sjemena stabla jojobe. Ovo prekrasno mirisno ulje postalo je jedna od osnova proizvoda za ljepotu u cijelom svijetu. Nema potrebe da trošite novac na skupe kozmetičke proizvode koji obećavaju nevjerojatne rezultate, ali u stvarnosti imaju mali ili nikakav utjecaj. Zaboravite na sve kemikalije, umjetne aditive, bojila i konzervanse.

Vosak je poseban u odnosu na druga biljna ulja upravo zbog svog sastava koji je sličan ljudskom sebumu. Kako se savršeno podudara sa sastavom kože, odlično djeluje u sprječavanju nastanka bora i izuzetno je djelotvoran za suhu kožu.

Inke su jojobu koristili za njegu kože u isušenoj pustinjskoj klimi, kod upalnih procesa, te  liječenja ogrebotina. Njihovo znanje preuzeli su kasnije španjolski misionari. Danas se jojoba koristi kod tretiranja akni, ali i za smanjivanje produkcije sebuma. Ulje jojobe izrazito štiti kožu jer održava njezinu vlažnost i omekšava je. Vosak je poseban u odnosu na druga biljna ulja upravo zbog svog sastava koji je sličan ljudskom sebumu. Kako se savršeno podudara sa sastavom kože, odlično djeluje u sprječavanju nastanka bora i izuzetno je djelotvoran za suhu kožu. Čisti vosak nije adekvatan za masažu stoga je potrebno miješati ga s drugim uljima. Obično se koristi u omjeru 10-20%.

Zbog svojih prirodnih hidratacijskih svojstava, ulje jojobe je stvarno popularan kozmetički proizvod i brzo se upija u kožu. S obzirom da sliči ljudskom sebumu, ostavlja vašu kožu mekom i hidratiziranom. Ako imate masnu kožu, ne morate brinuti o prištićima, jer ulje jojobe uspijeva uravnotežiti proizvodnju sebuma kože. Možete ga koristiti samo, ali možete i dodati malo ulja u svoj losion za tijelo kako bi maksimizirali njegov hidratantni učinak.

Još jedan prekrasan način korištenja je za uklanjanje šminke oko očiju i na licu. Namočite vaticu u malu količinu ulja jojobe i očistite svoje lice od maskare, šminke za oči, rumenila i ruža. Ulje jojobe je blago i nježno te je odlično za čišćenje lica. Osim činjenice da potpuno uklanja bilo kakve ostatke šminke s površine kože, također trepavice čini jačim i zdravijima. Nakon uklanjanja šminke, koristite vlažnu maramicu kako bi uklonili višak ulja s lica. Ako su vaše usne suhe, ulje jojobe može riješiti vaš problem. Redovito primjenjujući male količine ulja može učiniti čudesa za svoje ispucale usne. Ulje jojobe je jako dobro kao zamjena za balzam za usne jer održava vaše usne mekanim i hidratiziranim.

Ulje jojobe se može koristiti za njegu suhe kose. Dodajte nekoliko kapi ulja u regenerator. Na taj način možete održavati kosu zdravom, sjajnom i snažnom. Ulje jojobe je odličan način da se spriječe ispucali vrhovi. Utrljajte malu količinu u dlan i primjenjujte na krajevima vlažne kose prije sušenje. Na ovaj način možete pružiti kosu pravilnu zaštitu. Primjenjujući male količine ulja kosu činite kosu mekom i sjajnom.

Kako je ulje jojobe sigurno za upotrebu, iskustva su gotovo uvijek pozitivna i prvi efekti se vide već nakon par tjedana redovne upotrebe.

Jojoba je vrlo postojana i otporna na kvarenje, stoga može stajati godinama. Također, se ne mijenja grijanjem. S obzirom da vosak u probavnom sustavu nije razgradiv, jojoba se ne koristi oralno kao neka druga biljna ulja.

NEWSLETTER s još zdravih kozmetičkih savjeta je tu.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Franka Mestrovic, 25. prosinac 2019.
Nevjerojatno ulje - otkad sam ga otkrila ne mogu vise zamisliti zivot bez njega. Koristim ga u njezi kose, nakon pranja, kosa je svilena, mekana i ne mrsi se. Koristim ga i u izradi prirodnih krema za lice. Hidratizira kozu i cuva je od isusivanja. Ovo je bez sumnje moje najdraze ulje za njegu.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.