Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Agavin nektar - medeni zaslađivač koji neće škoditi vašim crijevima

Agavin nektar - prirodni zaslađivač koji neće škoditi vašim crijevima

Jedan od najboljih prirodnih zaslađivača.

Sirup agave sadrži vlakna koja potpomažu rad probavnoga sustava, te mnoge nutritivno vrijedne elemente u tragovima, poput kalcija, željeza i vitamina B i C.

Agavin nektar "sirovi" je zaslađivač izrađen procesom vakuuma isparavanja agave na relativno niskim temperaturama, nakon čega prirodni enzimi dodaju se pretvoriti u fructans mono-saharida. To je vrlo sličan proces onom u kojem pčele proizvode med.

Agavin sirup - najbolja zamjena za bijeli šećer

Sadrži 50 posto više kalorija od bijelog šećera, ali je isto toliko i slađi pa se koristi u puno manjim količinama. S obzirom da 90 posto nektara agave čini fruktoza ne preporuča je se koristiti često jer prehrana krcata fruktozom u kratkom vremenu može uzrokovati otpornost na inzulin.

Nektar od agave najbolje je koristiti kod pečenja. Sirup agave tako je najbolje koristiti za pripremu kolača, pudinga i peciva, ali i marinada, voćnih i mliječnih napitaka, kompota, pekmeza te voćnih i povrtnih salata.

Zbog svojeg niskog glikemijskog indeksa, agavin sirup gotovo nimalo ne utječe na razinu šećera u krvi. Stoga je idealan za dijabetičare i ljude preosjetljive na šećer.

Glikemijski indeks je mjera koja nam pokazuje kojom brzinom i intenzitetom se povisuje razina glukoze u krvi nakon konzumiranja određene hrane. Usporedbe radi, glikemijski indeks agavinog sirupa je 27, meda 83, a bijelog šećera 137.

Agava - idealna za probavno zdravlje

Agava prirodno sadrži inulin, oblik fructan koji ćemo naći u velikom broju povrća, uključujući luk, grašak, šparoge, artičoke. Fructans u agavi su pokazali da podržavaju rast koristan mikrobne flore u probavnom sustavu.

Sirup agave sadrži i vlakna koja potpomažu rad probavnoga sustava, te mnoge elemente u tragovima, poput kalcija, željeza i vitamina B i C. Agavin sirup ne sadrži škrob, pa je ovaj zaslađivač pogodan za osobe na bezglutenskoj prehrani.

Kao zamjena za šećer, sirup od agave s relativno visokim udjelom fruktoze sigurno je jedan od najboljih prirodnih zaslađivača. Možete ga kupiti putem webshopa Tvornice Zdrave Hrane

nutrigold sirup od agave

Kako koristiti sirup od agave? Imamo provjereno slasne recepte:

Za dodatne zdrave recepte i savjete prijavite se na naš Newsletter

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.