Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Glukomanan - dodatak prehrani koji pridonosi mršavljenju i regulira kolesterol

Glukomanan - dodatak prehrani koji pridonosi mršavljenju i regulira kolesterol

Odobren je od strane Europske agencije za sigurnost hrane.

Glukomanan može pomoći u liječenju zatvora.

Svi članci
15. siječanj 2023.

Glukomanan je biljno vlakno koje se dobiva iz azijske biljke Amorphophallus konjac (đavolji jezik).  Konjac se već stoljećima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao sredstvo čišćenja i detoksikacije pa je biljka čak i dobila zanimljiv nadimak – „metla za crijeva“.

Konjac ste kod nas već imali prilike upoznati. S njim smo već kuhali, a posebno s tjesteninom shirataki koja nastaje od konjac brašna.

U Japanu je glukomanan dio tradicionalne kuhinje gdje, među ostalim, služi kao zgušnjivač. Ukoliko se koristi za zgušnjavanje, važno je da se izmiješa u hladnoj vodi prije kontakta s vrelom hranom, a mješavinu treba odmah dodati u hranu.  Konjac brašno sadrži bjelančevine, masti, šećere i škrob u vrlo  malim količinama, stoga ga mogu koristiti svi koji žele smršaviti ili su na specijalnoj dijeti. Vrlo nizak glikemijski indeks omogućuje da ga konzumiraju i dijabetičari, pošto ne utječe na razinu šećera u krvi. 

Baš kao zgušnjivač, pokazao se dobrom namirnicom i u pomoći kod mršavljenja.

Zahvaljujući svojstvu snažnog bubrenja - do 50 puta vlastitog volumena - Glukomanan stvara ugodan osjećaj punine u želucu dok istovremeno pruža dugotrajan osjećaj sitosti. Na taj se način rješavate neugodnog osjećaja gladi!

Glukomanan pokazuje i više nego dobre učinke kod mršavljenja!

Naime, odobren je od strane Europske agencije za sigurnost hrane koja odobrava zdravstvene tvrdnje da pridonosi mršavljenju i da regulira normalnu razinu kolesterola u krvi.  Glukomanan može pomoći kod:

  • smanjenja tjelesne težine,
  • reguliranja normalne razine kolesterola u krvi,
  • poboljšanja probave.

Dobio je odobrenje za korištenje kao dodatak prehrani koji pomaže pri smanjenju tjelesne težine. Ipak, glukomanan može pomoći, ali nije čudotvoran. Za pravilno postizanje i održavanje tjelesne težine, potrebno je hraniti se zdravo i vježbati. 

Utjecaj glukomanana na tjelesnu masu dobro je dokumentirano u znanstvenim istraživanjima. Analiza studija provedenih na ljudima, objavljena u časopisu Alternative Therapies in Health and Medicine, pokazala je da uzimanje glukomanana u dozama od 2 do 4 grama može dovesti do značajnog gubitka kilograma među pretilim osobama i osobama s prekomjernom tjelesnom masom. 

Glukomanan napitak za mršavljenje u ljubičasto bijeloj kutiji.

Glukomanan može pomoći održati razinu kolesterola, upućuje izvješće objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition 2008. godine.

Nakon analize 14 kliničkih ispitivanja glukomanana, autori izvješća tvrde kako on može sniziti ukupni kolesterol i LDL (loš) kolesterol. Osim toga može utjecati na smanjenje tjelesne težine i na smanjenje razine ukupnih triglicerida u krvi.

Međutim, glukomanan ne utječe na razinu HDL (dobrog) kolesterola i krvnog tlaka.

Za postizanje navedenih učinaka, dovoljno je uzeti po 1 gram glukomanana tri puta dnevno. Pravilno je pridržavati se uputa navedenih na deklaraciji proizvoda i dodatke prehrani konzumirati nakon stručnog savjetovanja.

Ako se glukomanan ne konzumira s dovoljno vode, može početi bubriti već u jednjaku i uzrokovati gušenje.

Kako koristiti glukomanan napitak za mršavljenje?

Popijte 3 vrećice dnevno, 30 minuta prije jela, po jednu vrećicu otopljenu u 2 dl vode.

Odmah popijte, jer će proizvod početi želirati još u čaši što je normalna pojava. Nakon toga popijte još jednu čašu vode.

Glukomanan u dodiru s vodom nabubri i zauzme mjesto u želucu, te ga je iz tog razloga potrebno konzumirati s mnogo vode. Postiže se osjećaj sitosti (bez osjećaja napuhnutosti i bez pojave neželjenih plinova u probavnom sustavu), nema osjećaja gladi, a sve uz pomoć prirode.

Gdje kupiti glukomanan? 

Glukomanan napitak možete kupiti u našem webshopu, a dostupan je i glukomanan u obliku kapsula.  A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

Za još više zdravih savjeta i recepata, prijavite se na naš newsletter! 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.