Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Kopriva u prahu jednom žličicom mijenja vaše zdravlje

Kopriva u prahu jednom žličicom mijenja vaše zdravlje

Pomaže kod anemije, protiv proljetnog umora i za pomoć čišćenju organizma.

Pomaže kod anemije, protiv proljetnog umora i za pomoć čišćenju organizma. 

Svi članci
29. siječanj 2019.

Rijetko tko nije, barem u djetinjstvu, osjetio onu peckavu bol koja se dogodi kad kopriva okrzne golu kožu. Mnogima su bake koristile tu istu biljku kao glavno pomagalo u procesu ukrašavanja uskršnjih jaja. Rijetki znaju da kopriva ima vrlo pozitivan utjecaj na zdravlje te da može pomoći riješiti neke lakše zdravstvene tegobe.

Ljekoviti su svi dijelovi koprive – lišće, cvijet, stabljika, korijen i sjeme

Kopriva je poznata kao ljekovita biljka od davnina: stari Grci su je koristili za masažu protiv reumatskih oboljenja. U srednjem vijeku je korištena kao diuretik i u liječenju bolnih zglobova.

Potvrđeno je da pomaže u slučajevima probavnih smetnji, a flavonoidi koje sadrži pomažu u održavanju zdravlja i štite od bolesti, jačajući imunitet.

Od mikronutrijenata, kopriva je bogata kalcijem, kalijem, željezom, fosforom te vitaminima C i A. Također, djeluje kao diuretik (pomaže u izbacivanju vode i toksina iz organizma) i antihemoragik (uzrokuje hemostazu, odnosno zaustavlja krvarenje).

Kopriva u prahu bogata je proteinima, vlaknima, mastima, karotenoidima, taninom i antioksidansima. U nizu studija koje su provedene o zdravstvenim učincima koje kopriva može imati na ljudski organizam ističu se one vezane uz:

  • kardiovaskularno zdravlje
  • zdravlje prostate i urinarnog trakta
  • liječenje alergija
  • bolove u zglobovima 
  • osteoartritis i upalna stanja
  • krvarenje
  • opekline

Ova jednostavna biljka stoljećima je poznati narodni lijek za slabokrvnost i prevenciju anemije. 

Bogatstvo željeza, najvažnijeg elementa u ljudskom organizmu, a kojeg tijelo samo ne proizvodi, razlog je zbog kojeg je kopriva bila neizostavan sastojak svake kućne ljekarne u povijesti.  

I danas se koristi se kao prirodno sredstvo za poboljšanje krvi te bolju cirkulaciju. Bogata je i vitaminom C, koji prirodno potiče bolju apsorpciju željeza pa se pri njenoj upotrebi ne javljaju uobičajene nuspojave uzimanja dodatne terapije željezom, kao što su mučnina, proljev i bolovi u želucu.

Kopriva je prirodni izvor energije i vitalnosti

Zbog visokog sadržaja proteina, vitamina i minerala kopriva u prahu može biti odličan dodatak prehrani. Kopriva je poznata po visokom sadržaju željeza i često se preporuča osobama koje pate od nedostatka željeza. Pomiješan u čašu vode, kopriva u prahu učinit će tako puno za vaše zdravlje, a samo jedna žličica u vaš svakodnevni smoothie uljepšat će vam jutra i ojačati imunitet.

Kopriva ima diuretička svojstva pa  je preporučeno piti više vode prilikom uzimanja ove biljke.

Čaj od lista koprive je odličan, a nadasve zdrav napitak. Pomaže kod anemije, protiv proljetnog umora i za pomoć čišćenju organizma.  Potiče izlučivanje viška tekućine iz tijela, stabilizira rad probave i osigurava tijelu prirodnu energiju. Priprema se tako da se listovi koprive preliju kipućom vodom i ostave poklopljeni oko pet minuta.

Konzumira se polagano, u malim gutljajima. Čaj se ne preporučuje kuhati jer se kuhanjem gube dragocjeni sastojci biljke. Nije ga potrebno zaslađivati, a prema želji može se kombinirati s drugim biljkama poput kamilice ili mente.

Ne zaboravite se prijaviti na newsletter, jer možda baš u njemu krijemo novi recept s koprivom! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (5)
Helena Demeter , 04. lipanj 2019.
Zdravlje iz koprive
Mirela Vuksic, 08. travanj 2019.
Hvala što postojite!! Za nas koji smo na AIP-u Vi ste bogatstvo!!I koliko sam upućena, u čitavoj tegiji ste najopremljeniji!! sa zadovoljstvom krećem sa svojom prvom narudžbom! Svu sreću Vam želim u daljem radu!!
Dunja Mukavec, 31. siječanj 2019.
Volim sve iz prirode....
Ana Bokulić , 31. siječanj 2019.
Pijem čaj i super je ugodan za piti.
Zvjezdana Vidan, 30. siječanj 2019.
Rado kupujem u vašoj trgovini.. Volim istraživati i uz već isprobane artikle uvijek se počastim nečim novim i tako učinim nešto dobro za zdravlje svoje i svojih ukućana a i naše obroke učinim zanimljivijim i raznovrsnijim.. Priča o koprivi dala mi je ideju što će se slijedeči put od noviteta nači u košari!! Puno pozdrava. Zvjezdana Vidan

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.