Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Shiitake - moćne gljive prepune ljekovitih svojstava

Shiitake u prahu - moćne gljive prepune ljekovitih svojstava

Sadrže lentinan koji jača imunitet.

Sadrže lentinan koji jača imunitet. 

Shiitake je jedna od najbolje proučenih vrsta ljekovitih gljiva.

Riječ je o gljivi koja raste na posječenim i odstajalim oblicama bjelogoričnog drveća, hrasta, bukve, brijesta i pitomog kestena. Gljiva je vrlo ukusna, služi kao prvorazredan začin, lako se suši i konzervira.

Najstariji zapis o iskustvu tradicionalne japanske medicine u liječenju gljivama seže daleko u prošlost. Tisućugodišnja su iskustva vezana uz ljekovitost ovih gljiva.

Shiitake sadrže aminokiseline, bjelančevine i najvažnije vitamin D. Primarna uloga vitamina D je održavanje homeostaze i konstantne koncentracije kalcija i fosfata u plazmi, a to znači da shiitake pomaže u izgradnji kostiju, regulira krvni tlak, usporava proces starenja, štite imunološki sustav, smanjuje napetost i stres.

Shiitake gljive - za zdravlje i dugovječnost

Pri konzumiranju shiitake gljiva, imunološki sustav okuplja cijelu vojsku stanica koje se bore protiv infekcija.

U Japanu i Kini ta gljiva se odavno konzumira u svrhu zaštite od prehlada i gripoznih stanja. Utvrđeno je i da pojedini sastojci potiču imunitet, odnosno opću obranu organizma. U gljivi shiitake otkrivene su supstance koje djeluju antibakterijski.

Zato se u orijentalnoj medicini ovaj antialergijski učinak već stoljećima koristi. Pored zabilježenih djelotvornosti, uživanjem te gljive odstranjuje se višak soli u organizmu, snižava visok krvni tlak, smanjuju napetost i stresna stanja. Shiitake sadrži gotovo dvostruko više bjelančevina, ugljikohidrata i vlakna nego većina drugih jestivih gljiva.

Shiitake gljive koriste se u kulinarstvu širom svijeta

Ove ukusne i zdrave gljive veoma su popularne u kuhinjama diljem svijeta zbog svojeg bogatog, mesnatog okusa i kremaste teksture.  Shiitake je najjednostavnije napraviti s rižom, a mogu se dodati i brojnim povrtnim jelima kojima će dati dodatni, odličan, intenzivan okus.

Također, mogu se koristiti u pripremi variva, juha ili gulaša pri čemu se kuhaju na isti način kao i bilo koje druge gljive. Kod konzumacije suhih shiitake gljiva potrebno ih je prvo namakati u toploj vodi kako bi omekšale, a potom se možete baciti na kuhanje! 

Kako se koriste shiitake u prahu?

Praškasti oblik gljiva lake je primjene, a može poslužiti u raznim jelima za pojačanje nutritivnog profila te zaokruživanja okusnog doživljaja. Shiitake imaju blagi ugodan miris, a kuhanjem poprima dimljeni, zemljasti okus.

Shiitake u prahu odlično će poslužiti u hladnim i toplim jelima. Obogatite svoje shakeove, smoothie ili jutarnje kaše, pripremite ukusne sirove pločice ili dodajte u kuhana jela.

Preporučena dnevna količina shiitake praha je 1-2 čajne žličice. Prah se dobro miješa sa sokom, rižinim ili sojinim mlijekom, jogurtom. Možete ga dodati vašem omiljenom smoothie-ju ili čak i domaćim energetskim pločicama.

Gdje kupiti shiitake u prahu? 

Gljive Shiitake sušene, u prahu i obliku tableta možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

shiitake gljive

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave HranePrijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.