Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Triphala - ayurvedsko čudo za zdravlje i vitalnost

Triphala - upoznajte ayurvedsko čudo za dobro zdravlje

Triphala je jedna od najpopularnijih ayurvedskih biljnih formula.

Blagotvorno djeluje na organizam i pomaže u liječenju mnogih bolesti, a osobito je učinkovita u ublažavanju probavnih tegoba.

Triphala (u značenju „tri ploda“) hranjiva je drevna mješavina tri vrste super voća s područja Indije. Sastoji se od jednakih omjera sušenih plodova biljaka amalaki, haritaki i bibhitaki. 

Jedna je od najpoznatijih namirnica u ayurvedskoj medicini u kojoj se smatra visokovrijednim pripravkom brojnih ljekovitih svojstva. Sadrži hranjive tvari koje će vam pomoći u svakodnevnom funkcioniranju kao i očuvanju zdravlja i imuniteta zbog čega je zavrijedila pažnju cijelog svijeta i titulu ‘’superhrane’’.  

Regulira probavu i gotovo sve probavne tegobe, a kako znamo da je prema Ayurvedi dobra probava temelj zdravlja, onda je jasno da Triphala zlata vrijedi

Bogata je antioksidansima. Izvanredan je izvor vitamina C – sadrži najviše vitamina C od svog drugog voća i povrća, mnogo više i od citrusnog voća!

Triphala - zdravlje i ljekovita svojstva

Dobrobiti triphale ne stanu u jednu rečenicu pa najbolje da ih upoznate u crticama. Prema pojedinim istraživanjima, osim što može pomoći kod reguliranja probave, može pripomoći i:

  • pri procesu mršavljenja,
  • kod pomlađivanja organizma,
  • kod regulacije stvaranja hemoglobina u krvi,
  • pri smanjivanja kolesterola,
  • pri normaliziranju krvnog tlaka i poboljšavanja cirkulacije,
  • u boljem radu jetre,
  • oko nesanice,
  • kod podizanja energije.

Prema istraživanjima, triphala može izazvati umiranje kancerogenih stanica, dok istovremeno ne ugrožava normalne, zdrave stanice.

Triphala prah pogodan je za vegane i vegetarijance te osim navedena tri sastojka ne sadrži aditive i dodane šećere. S obzirom da je karakteriziraju specifične arome, preporučuje se dodati u jutarnji smoothie ili jedan od vama omiljenih sokova.

Kako se koristi Triphala? 

S obzirom na zaista brojne i snažne pozitivne učinke, triphala je najbolji izbor ako želite samo jednom biljnom formulom uravnotežiti cijeli organizam. Srećom, i njeno konzumiranje je jednostavno! Pije ujutro natašte i uvečer minimum pola sata nakon zadnjeg obroka.

Navečer otopite 1/2-1 čajnu žličicu u 2 dcl mlake vode. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro popijte tekućinu, a talog ostavite na dnu čaše i još ga jednom prelijte s 2 dcl mlake vode. Nakon što odstoji preko dana, uvečer opijte tekućinu, a talog slobodno kompostirajte.

I da, zapamtite ovu bitnu činjenicu! Triphala je jedan od rijetkih biljnih pripravaka koji se može piti cijeli život bez pauze.

Gdje kupiti Triphalu? 

Triphalu u prahu iz ekološkog uzgoja možete kupiti putem našeg webshopa. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  

Nutrigold Triphala u prahu sastoji se od jedinstvenog spoja tri dragocjene biljke s izuzetno kvalitetnim svojstvima za naš organizam. 100% je organski proizvod dobiven pažljivim procesom mljevenja sušenih plodova biljaka amalaki, haritaki i bibhitaki.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.