Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Ayurvedska ljekovita biljka Gotu Kola prava je čuvarica zdravlja

Ayurvedska ljekovita biljka Gotu Kola prava je čuvarica zdravlja

Upoznajte čudesnu Gotu Kolu!

Gotu kola raste pretežno na Himalaji, a jogiji je koriste kao hranu za vrijeme meditacije, jer aktivira krunsku čakru i pomaže u balansiranju lijeve i desne hemisfere mozga.

Svi članci
19. travanj 2017.

U tradicionalnoj indijskoj i kineskoj medicini poznata preko 2000 godina, gotu kola koristila se za liječenje rana, kožnih bolesti, hepatitisa, proljeva, čira na želucu te kao tonik za živčani sustav. U modernoj medicini je indicirana za liječenje proširenih vena i kronične venske insuficijencije te za poboljšanje kognitivnih funkcija.

Ayurvedska ljekovita biljka Gotu Kola prava je čuvarica zdravlja

Gotu kola je jedna od najvažniji biljaka ayurvede. Naime, prema ayurvedi gota kola je tonik za živčani sustav, jer poboljšava kognitivne funkcije. U kineskoj medicini je nazivaju "fontanom mladosti" ili "izvorom života" pa tako postoji i legenda o travaru koji je živio više od 200 godina jer je svakodnevno konzumirao gotu kolu.

Sad kad ste ukratko u najboljem svjetlu upoznali gota kolu vrijeme je da ju upoznate još bolje i da ju poželite imati na svojem popisu namirnica. Gotu kola raste pretežno na Himalaji, a jogiji je koriste kao hranu za vrijeme meditacije, jer aktivira krunsku čakru i pomaže u balansiranju lijeve i desne hemisfere mozga.

Prije svega, gotu kola je najbolja biljka za moždane stanice i cijeli živčani sustav. Ona ih hrani i pomlađuje. Djeluje tako što ubrzava protok krvi i poboljšava opskrbu tkiva i organa kisikom. Poboljšana cirkulacija krvi u mozgu, povećava mentalnu energiju, jasnoću misli, koncentraciju i memoriju.

Gotu kola sadrži triterpenoidne tvari, aziatikozide, koji su uključeni u prijenos živčanih impulsa u kori mozga. U ayurvedi se koristi u liječenju tjeskobe i epilepsije, a danas je uz rodiolu posebice popularna među učenicima, studentima i intelektualnim radnicima zbog učinka na pamćenje i općenito poboljšanje kognitivnih funkcija. Mnogi u gotu koli vide i nadu za oboljele od Alzheimerove bolesti, zato što pokazuje mogućnost povratka određenog dijela izgubljenog pamćenja.

gotu kola

Gotu kola najjači antioksidans u borbi protiv degerativnih bolesti

Gotu kola pripada skupini najjačih antioksidansa te predstavlja odličnu preventivu protiv tumora i drugih degenerativnih bolesti. Od velike je pomoći kod uklanjanja loših navika i ovisnosti svih oblika pogotovo pušenje i ovisnost o šećeru. Pomaže protiv kroničnog umora, pogotovo u kombinaciji s ashwagandhom. Usporava proces starenja, produljuje životni vijek te daje snagu u starijoj životnoj dobi.

Također, svjetska zdravstvena organizacija preporučuje gotu kolu za dermalnu primjenu, posebice za cijeljenje kože. Niz kliničkih studija potvrđuje njeno regenerativno djelovanje na kožu, posebice u regeneraciji kože nakon operativnih zahvata. Djelatni sastojci gotu kole spriječavaju djelovanje grupe enzima koji razaraju kolagen i simultano stimuliraju sintezu kolagena, pa je iznimno popularna i u anti-age kozmetici.

Ljudi gotu često mijenjaju s brahmi prahom. Iako se radi o biljkama puzavicama s vrlo sličnim učinkom, to su dvije različite biljke. Priroda je najbolji prijatelj vašeg zdravlja. U svakodnevnu prehranu ne zaboravite uklopiti i ove odlične proizvode:

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Štefica Petrić, 17. ožujak 2020.
Svakako ću nabaviti opisane proizvode!

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.