Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0

Kao namaz za kruh ili kao dip sa svježim povrćem.

Najpoznatiji hummus je od slanutka, ali možete ga napraviti od više-manje bilo čega, brokule, curryja pa čak i cikle, što ćete i vidjeti danas.

Hummus je namaz poznat više od 2000 godina, a potječe iz bliskoistočnih zemalja. Često ga koriste i kuhinje južnog Mediterana, a zapadna kultura ga je u novi vrijeme otkrila i od njega pravi razne varijacije.

Za pripremu hummusa najbitniji su omjeri sastojaka slanutka i sezama, kao i začina. Pravilan balans daje božanstven okus, dok prenaglašavanje jednog sastojaka čini okus neravnomjernim. Ipak, treba se samo malo ispraksirati i idealan hummus je tu!

Hummus je dokaz da zdrava hrana može biti jednostavna za pripremu

Može se poslužiti kao namaz za doručak ili predjelo, užina na poslu uz sendvič ili kao zdravi obrok u školi. Izvrstan je za finger food party, kanape sendviče, a može se poslužiti i uz roštilj. Mada je izrazito pogodan za vegetarijance, hummus se izvrsno slaže sa mesom s roštilja.

U samo desetak minuta pripremanja, imate zdravi namaz u kojem su sastojci koji neće ugroziti ni vašu formu, a ni – još važnije – vaše zdravlje. Najzdraviji namaz na svijetu, kako ga brojni zovu, danas će zaživjeti u ružičastoj boji što će zasigurno oduševiti vaše ukućane, a i goste.

Zamislite tost s ovim ludim namazom, malo narezanog avokada, posipano sa žličicom sezamovih sjemenki? Šarenije i atraktivnije ne može, zar ne!?

Jedino što trebate jest hummus s ciklom, a mi ga imamo! 

Osim što je sam po sebi zdrav i hranjiv, kad mu dodate ciklu hummus postaje pravo nutritivno čudo.

Naime, cikla je jedinstvena zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida. Ovo povrće je također odličan izvor folne kiseline. Cikla je prepuna antioksidansa, koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti. Betacijanin je pigment, koji daje cikli njezinu crvenu boju. Ovaj pigment se apsorbira u krv i povećava sposobnost krvi prenositi kisik i do 400 %.

Redovito konzumiranje cikle pomaže protiv bolesti uzrokovanih oksidativnim stresom. Vlakna, koja sadrži cikla, mogu smanjiti razinu kolesterola u krvi i do 40 %.

Poznato je da cikla normalizira krvni tlak

Cikla pomaže u očuvanju elastičnosti arterija. Redovito konzumiranje cikle može spriječiti proširene vene.

Iako količina željeza, koju sadrži cikla, nije jako visoka, njegova kvaliteta je izvanredna. Željezo iz cikle je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina i izgradnju krvi. Upravo zbog toga cikla je efikasna u liječenju mnogih bolesti, uzrokovanih toksinima.

Baš zato što je tako dobra i ukusna, s njom smo radili nekoliko finih recepata:

A za još dobrih recepata i proizvoda, prijavite se na NEWSLETTER

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.