Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Aromatizirana voda s povrćem i voćem za osvježenje i zdravlje!

Aromatizirana voda s povrćem i voćem za osvježenje i zdravlje!

Na vrlo jednostavan način možemo si napraviti osvježavajući napitak u kojem ćemo uživati, a naše tijelo će dobiti potrebne nutrijente bez ikakvih umjetnih dodataka.

Osim s običnom vodom, u ova osvježavajuća pića možete dodati i malo mineralne vode, koja je izvrsno osvježenje, pogotovo ljeti.

Svi članci
01. lipanj 2023.

Kao što svi znamo, voda je od esencijalne važnosti za naše zdravlje i život u cjelini te je treba piti svakodnevno u količini od 8 do 12 čaša od 2dl. No, ako ipak malo dosadi, zašto ju ne biste "razveselili" kriškama voća, povrća ili začinskim biljem?

U svijetu je već neko vrijeme veliki hit aromatizirana voda, odnosno voda obogaćena voćem. Ali ne kupovna, već ona koju pobornici zdrave prehrane spravljaju sami.

Jednostavno je, brzo je, a određeni mix voća, povrća i začina usitinu ima dobar učinak za vaš organizam. Pa krenimo...

Aromatizirana voda s lubenicom i ljutim papričicama

Ljute papričice pomiješajte s kockicama lubenice, koja je bogata vitaminima. Sve prelijte vodom te ostavite da odstoji. Dobit ćete vodu koja u trenutku popravlja raspoloženje. Sastojci iz ljute papričice potiču tijelo da luči endorfin, hormon sreće koji izaziva navalu energije, a ovo hladno piće pravo je osvježenje u vruće ljetne dane. 

Vjerovali ili ne borovnice se brinu i za vašu ljepotu, jer sadrže polifenole koji pomažu u borbi protiv štete nanesene vanjskim utjecajima koji su među glavnim uzrocima nastanka bora. One će smanjiti crvenilo kože i doprinijeti otklanjanju akni i ostalih nepravilnosti. Borovnice prelijte s vodom i ostavite minimalno 4 sata pa onda uživajte u napitku kojeg na kraju možete i gricnuti.

Metvica i đumbir za razbuđivanje

Za razbuđivanje je najbolja kombinacija metvice i đumbira pa je pijte uz doručak. Što dulje sastojci budu u vodi, to će okus biti intenzivniji, a ako volite jaku aromu đumbira, narežite ga na manje ploške i odmah dodajte u vodu kako sokovi ne bi iscurili. Isto tako, metvicu usitnite u mužaru i umiješajte u vodu, a prije posluživanja je izvadite.

Visok udio vitamina C u jabukama potiče proizvodnju melanina, pigmenta odgovornog za tamnu boju kože što će ju zaštiti od UV zraka. Baš zato, ako nekoliko kriški prelite vodom i konzumirate u proljetnim danima, kožu ćete pripremiti na sve jači nalet sunca. Zašto ispijanje ukusne kiselkaste vode ne bi bio pomagač UV kremama?

đumbir nutrigold

Naranča, limun i limeta kombinacija su iz snova

Narežite naranču, limun i limetu, stavite ih u bocu vode i držite u hladnjaku. Ova kombinacija dobra je za osvježiti u bilo koje doba dana, a nakon što ispijete svu vodu iz boce, možete ponoviti postupak s istim voćem, jer citrusne note će se "puštati" i par dana za redom.

Jagodu s razlogom nazivaju kraljicom vitke linije jer ovo prekrasno voće sadrži malo kalorija i šećera, a izuzetno je bogata vodom. Jagode ubrzavaju cirkulaciju te čiste krv pa su blagi detoksikanti, iznimno su bogate kalijem i manganom,odličan su izvor vitamina C, štite organizam od slobodnih radikala te ubrzavaju cirkulaciju. U vodu dodajte još i limetu - osvježavajuće citrusno voće koja poboljšava probavu i bogat je izvor antioksidansa. Kombinacija jagode i limete daje posebnu notu ovoj vodi.

Kombinacija je uistinu nebrojeno, a dobro je spomenuti još par mixeva koji će vas osvojiti i hidratizirati na najukusniji način - kupine, jagode i maline pa naranča, đumbir i bosiljak ili pak jabuka, mrkva i limun.

U nekoliko minuta vodu možete pretvoriti u osvježavajući napitak s okusom koji će biti potpuno zdrav, bez ikakvih umjetnih dodataka, a i nećete trošiti novac na vodu s okusom iz trgovine.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

voda,
Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.