Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Najbolji pečeni lješnjaci iz pećnice
Međuobrok - Slano jelo

Najbolji pečeni lješnjaci iz pećnice

Svi recepti
17. prosinac 2016.

Najbolji pečeni lješnjaci iz pećnice

Orašasti plod koji uvijek volimo grickati, čest je sastojak brojnih recepata i proizvoda. Srećom, grickanje lješnjaka iznimno je zdravo pa šaka ovih hrskavaca odličan je odabir za međuobrok, ali i za snack. Najveći udio u 100 grama lješnjaka otpada na masnoće, približno 61 gram, a posebno dolaze do izražaja zdrave mononezasićene i polinezasićene masne kiseline.

Proteini su također sastavni dio ove namirnice. Nalazimo ih u količini od 15 grama na 100 grama lješnjaka, što je oko 30 posto dnevno preporučene količine za prosječnu osobu. Također, lješnjaci su jako dobar izvor minerala - mangana, bakra, magnezija fosfora I željeza.

Ako želite dobiti najviše dobrobiti od lješnjaka, namočite ih preko noći da biste aktivirali enzime, a zatim ih pojedite sirove no ako ih želite malo oplemeniti, slobodno ih ispecite...ali na zdravi način...u pećnici. Slatkasti okus lješnjaka osvaja na prvu, a kada se malo popeče poprima čaroban okus.

 

Kako tostirati lješnjake? 

Sve što vam za ovaj recept treba su sirovi lješnjaci i naravno, određeni začini ako ih želite napraviti na nešto posebniji način. Ipak, odlični su i bez dodataka pa ih stavite na pleh na papir za pečenje i ubacite u pećnicu, prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva.

Lješnjake pecite 5 minuta pa izvadite i malo protresite te pecite još samo 2-3 minute.

Ljuskica lješnjaka vrlo brzo će početi padati s njih, a kada su potpuno pečeni, izvadite ih i ohladite pa rukama  skinite ostatke opne.

Ako ste, pak, raspoloženi za pikantne lješnjake jednostavno pomiješajte 1 čajnu žličicu ghee maslaca s 1 žlicom željenog začina, npr. chillijem ili curryjem u prahu i ravnomjerno rasporedite preko plodova prije nego ih počnete peći.

Ako pak želite uštedjeti vrijeme, blanširane/tostirane lješnjake iz ekološkog uzgoja možete kupiti u Tvornici Zdrave Hrane. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.