Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Zdravi deserti Zdravi cheesecake od prosa s preljevom od jagoda
Međuobrok - Slatko jelo

Zdravi cheesecake od prosa s preljevom od jagoda

Svi recepti
11. svibanj 2023.

Jednostavan za pripremu, lagani i bez brašna! I bez cheese-a! Eto, takav je ovaj veganski cheesecake od prosa, koji će vas oduševiti. 

Proso mnogi doživljavaju isključivo kao slani dodatak jelima i žitaricu koja mijenja rižu ili slične namirnice. No, probajte proso u ovoj slatkoj varijanti i dajte mu jednu sasvim novu i neočekivanu dimenziju i interpretaciju. Još mu dajte šansu i nek zamijeni sir u izradi cheesecakea, i onda ćete shvatiti kako neke kulinarske igre stvaraju savršenstva okusa.

Proso se nama u slasticama već nekoliko puta dokazao pa jednom svakako probajte i ove recepte:

A sada, dok je još sezona jagoda, poslužite ga kao cheesecake s preljevom od jagoda i iznenadite sve strastvene slatkoljupce odličnim veganskim desertom.

Cheesecake od prosa

Cheesecake s preljevom od jagoda

Slatki umak iliti coulis instantno će podići svaku slasticu, a kada shvatite koliko se jednostavno priprema, poželjet ćete ga ukomponirati u baš svaki slatki recept...pogotovo kad je od jagoda.  

Coulis je zapravo vrsta voćnog preljeva ili umaka koji se često dodaje u raznovrsne slastice kako bi ih oplemenio do savršenstva. I baš to, ovaj naš crveni coulis radi od proso torte.

Isprobajte i javite nam dojmove! 

Cheesecake bez sira - s prosom i zobenim pahuljicama 

Priprema:

  1. Upaliti pećnicu na 170 stupnjeva i obložiti kalup za pečenje promjera 19 cm papirom za pečenje i/ili nauljiti. 
  2. U mikseru samljeti zobene pahuljice, bademe i šećer. Dodati ulje i miksati dok se smjesa ne počne lijepiti. Ako je previše suho, dodati još malo ulja. Prebaciti smjesu u pripremljeni kalup, poravnati po dnu i sa strane kalupa te staviti peći 10 minuta. 
  3. Oprati proso i staviti ga kuhati s mlijekom i pola šalice vode. Kada jezakuhalo posoliti, smanjiti vatru i poklopiti. Povremeno pomiješati da se ne zalijepi na dno posude. Kada je kuhano, nakon 20-25 minuta prebaciti u blender i dodati preostale sastojke te miksati dok ne dobijete skroz kremastu smjesu bez grudica. 
  4. Staviti kuhati jagode s ostatkom sastojaka za coulis. Kada su jagode omekšale i pustile tekućinu izmiksati u blenderu i vratiti na vatru te još minutu kuhati. Možete procijediti dobiveni coulis kako bi bio potpuno bez komadića. Dio coulisa možete staviti na kremu prije pečenja i čačkalicom prošarati. 
  5. Preliti smjesu u pečenu podlogu, staviti malo coulisa od jagoda, prošarati čačkalicom te staviti peći još 50 minuta. Izvaditi i pustiti da se skroz ohladi, zatim staviti u hladnjak (s kalupom) na stiskanje, najbolje preko noći. Servirati ohlađeno s coulisom i svježim jagodama.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.