Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Integralno brašno - nutritivna snaga cjelovitog zrna

Integralno brašno - nutritivna snaga cjelovitog zrna

Ključ zdravoga života!

Integralno brašno, dobiveno mljevenjem cjelovitih zrna žitarica, predstavlja pravo blago hranjivih sastojaka s brojnim prednostima za zdravlje. Prepuno je vlakana, vitamina i minerala, a njegove nutritivne prednosti čine ga nezaobilaznim izborom za one koji teže uravnoteženoj prehrani.

Integralno brašno predstavlja svestran i nutritivno bogat sastojak koji se dobiva mljevenjem cjelovitih zrna žitarica. Ovaj pristup čini ga znatno hranjivijim u usporedbi s rafiniranim brašnom, jer zadržava sve dijelove zrna, uključujući mekinje, klice i endosperme.

Sastav integralnog brašna čini ga iznimno vrijednim za održavanje optimalnog zdravlja. Bogat je vlaknima, koja su ključna za probavu i održavanje zdrave ravnoteže šećera u krvi. Osim toga, integralno brašno sadrži vitamine B kompleksa, važne za energetski metabolizam, te antioksidanse kao što su vitamin E i cink, koji igraju ulogu u održavanju snažnog imunološkog sustava. Osim što čuvaju naše zdravlje, cjelovite žitarice održavaju dobru liniju, ubrzavaju metabolizam i rad crijeva, a samim time olakšavaju probavu. Upravo se u ljusci žitarice nalazi najviše vlakana, minerala i vitamina od životne važnosti. Integralno brašno ima široku primjenu u kuhinji. Može se koristiti za pripremu raznovrsnih jela, uključujući integralni kruh, peciva, tjesteninu, palačinke, pa čak i kolače. Ova svestranost omogućuje kuharima da poboljšaju nutritivnu vrijednost svojih omiljenih recepata bez gubitka okusa ili teksture.

 

Integralno pšenično brašno

Integralno pšenično brašno, dobiveno mljevenjem cijelih zrna pšenice, pruža nutritivnu eksploziju. Bogato vlaknima, vitaminima i mineralima, ovo brašno podržava zdravu prehranu. Idealno za pečenje kruha, peciva i tjestenine, dodajući svakom zalogaju nutrijente i autentičan okus. Uvrstite ga u svoju kuhinju za ukusna i hranljiva jela. 

Integralno ječmeno brašno

Ječam je jedna od žitarica iz porodice trava, a sastavni je dio ljudske prehrane od davnina. Upravo je zbog svojih hranjivih nutritivnih vrijednosti i danas često korištena namirnica u pripremi raznih peciva i domaćeg kruha. Integralno ječmeno brašno sadrži bogat izvor vlakana koja blagotvorno djeluju na normalno funkcioniranje probave pružajući dulji sitosti tijekom dana. Decentne orašaste arome i prozračna tekstura ječmenog brašna idealna su kombinacija za izradu svima omiljenih palačinki i slatkih keksića.

 

Integralno raženo brašno

Raž je žitarica izgledom slična pšenici, ali su joj zrna duža i tanja, a boja varira od žućkasto smeđe do sivkasto zelene. Nakon pšenice, raž je najvažnija žitarica u prehrani. U prehrambenoj industriji često se koristi za izradu nutritivno bogatog brašna. Integralno raženo brašno dobiveno je procesom finog mljevenja zrna raži, a visoki udio ugljikohidrata čini ga odličnim izvorom energije, dok prisutna prehrambena vlakna produljuju osjećaj sitosti i uravnotežuju probavu zbog čega je idealan sastojak za pripremu doručka.

Integralno pirovo brašno 

Pir je žitarica duge povijesti uzgoja no karakteristična je jer ima izvornu strukturu. U današnje vrijeme s porastom interesa za zdravom prehranom pir ima višestruku namjenu. Koristi se kao oljuštena žitarica za kuhanje, u obliku pahuljica za jutarnji obrok kao brašno i zamjena za kavu. Uz pomoć ovog brašna možete poslužiti najukusnije kolače odlične strukture, pripremiti mekani hrskavi kruh ili kremasti umak savršene gustoće.

Integralna brašna po vašem ukusu možete kupiti u Tvornici Zdrave Hrane, online ili u našim trgovinama. P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane!  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.