Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Čaj za mršavljenje - vodič kroz najbolje čajeve za održavanje tjelesne težine

Čaj za mršavljenje - vodič kroz najbolje čajeve za održavanje tjelesne težine

Čajevi za mršavljenje.

Postoje mnogi čajevi za mršavljenje i topljenje masnih naslaga.

Biljni čajevi se od pamtivijeka koriste za liječenje, čišćenje i poboljšanje rada organizma. No, biljni su čajevi, u pravilu, i odlični suputnici u borbi protiv suvišnih kilograma i toksina. Ako samo zamijenite jutarnju kavu s mlijekom čajem, već ste učinili jedan mali korak prema željenim rezultatima.

Postoje mnogi čajevi za mršavljenje i topljenje masnih naslaga. Uz to, takvi čajevi imaju sposobnost ubrzavanja metabolizma. Ako želite saznati koji su najbolji čajevi za mršavljenje i ubrzavanje metabolizma, nastavite čitati.

Čaj od koprive za mršavljenje

Za sve one koji muku muče s viškom kilograma, kopriva je potencijalno dobar izbor. Kopriva pospješuje proces detoksikacije organizma i pomaže u izlučivanju viška vode bez gubitka vitalnosti i energije. Podaci o nutritivnoj vrijednosti čaja od koprive pokazuju da je čaj bogat magnezijem, važnim mineralom koji pomaže u brojnim tjelesnim funkcijama. Naručite i uživajte u šalici toplog Nutrigold čaja od koprive i otkrijte zašto je bio jedan od omiljenih napitaka naših baka i djedova!

Bijeli čaj i čaj od limuna za mršavljenje

Ovaj se čaj najslabije obrađuje prije samog posluživanja. BIjeli čaj ima vrlo lagan i sladak okus, a jedno je istraživanje pokazalo da ubrzava raspad postojećih masnih stanica i sprječava stvaranje novih. Ako vam masne naslage u području trbuha stvaraju probleme, čaj od limuna vaš je najbolji saveznik u njihovoj eliminaciji. Neovisno o tome jesu li one uzrokovane alkoholom ili slanom hranom, d-limonen, drevni diuretik iz limuna, može vam pomoći da ih istopite.

Čaj od đumbira ubrzava metabolizam

Đumbir je poznat po svojim protuupalnim i antioksidativnim svojstvima, a također se smatra da pomaže u sagorijevanju masti i ubrzavanju metabolizma. Uobičajeni način konzumiranja đumbira je u obliku čaja s medom. Čaj od đumbira je već od davnina prepoznat kao lijek protiv prehlade i gripe, smiruje kašalj te zbog svog antibiotskog svojstva djeluje učinkovito protiv upala. Ovaj ljekoviti napitak čudesna je prevencija protiv prehlada i gripa u zimskim mjesecima. Uz to, čaj od đumbira potiče izlučivanje toksičnih i otpadnih tvari iz tijela, podupire aktivnost probavnih organa i potiče metabolizam. Također,  ovaj čaj smanjuje apetit i time ne stvara negativne posljedice na zdravlje.

Zeleni čaj - za sagorijevanje masnoća

Ako pogledate popis sastojaka bilo kojeg dodatka prehrani za sagorijevanje masnoća, velike su šanse da će se tamo naći zeleni čaj. To je zato što, prema istraživanjima, zeleni čaj može povećati sagorijevanje masti i ubrzati metabolizam. U jednoj studiji koja je uključivala 10 zdravih muškaraca, uzimanje ekstrakta zelenog čaja povećalo je broj sagorjelih kalorija za 4%. U drugoj studiji koja je uključivala 12 zdravih muškaraca, ekstrakt zelenog čaja povećao je oksidaciju masti za 17%, u usporedbi s onima koji su uzimali placebo. 

Štoviše, pregledom nekoliko studija utvrđeno je da katehini u zelenom čaju i kofein mogu imati ulogu u povećanju energetskog metabolizma, što može dovesti do gubitka težine. Daljnja meta-analiza nekoliko različitih mehanizama mršavljenja izazvanih polifenolima zelenog čaja sugerirala je da katehini i kofein sinergistički proizvode učinke mršavljenja. Međutim, malo je vjerojatno da će pijenje zelenog čaja imati utjecaj na gubitak težine koji će biti od kliničke važnosti. 

Mate čaj pogodan je za mršavljenje

Mate čaj smanjuje i apetit pa je pogodan "za mršavljenje" – treba ga piti 60 minuta prije jela. Zbog činjenice da biljka mate sadrži 11 vitamina i minerala te 15 aminokiselina moramo napomenuti kako bi je bilo teško mjeriti s bilo kojom drugom biljkom po svojoj nutricionističkoj vrijednosti. U nekim europskim zemljama, primjerice u Njemačkoj, registriran je kao lijek. A sada upoznajte još nekoliko izvrsnih čajeva, koji će vam poboljšati zdravlje:

Postoje različiti čajevi koji se ponekad koriste za pomoć u mršavljenju, ali važno je imati na umu da niti jedan čaj ne može sam po sebi uzrokovati značajno mršavljenje bez promjena u prehrani i tjelovježbi. Važno je napomenuti da se prije konzumiranja bilo kojeg čaja u svrhu mršavljenja, uvijek treba konzultirati s liječnikom.

Cijelu ponudu čajeva možete pogledati na našem web shopu, a za još više zdravih savjeta i recepata prijavite se na našu mailing listu gdje vas očekuje 10% popusta prilikom prve kupovine putem našeg webshopa! 

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

čaj,
Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.