Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0

Sok od kupusa ima lagano laksativno djelovanje, što znači da je koristan za redovno čišćenje crijeva odnosno protiv zatvora.

Svi članci
24. ožujak 2022.

Kupus nije bez razloga prozvan kraljem zime. Obiluje antikancerogenim spojem sinigrinom, koji posjeduje jedinstvena svojstva protiv raka prostate, crijeva i mjehura, izvrsno je i protuupalno sredstvo, čisti dišne puteve, pomaže kod astme, a kod bolesti grla sok od kupusa preporuča se grkljati.

Kao što sami vidite, ljekovito djelovanje kupusa nema kraja. Ipak, jedan se recept s kupusom u glavnoj ulozi posebno ističe. To je recept kojim se može pobijediti čir na želucu, sve češća bolest današnjeg doma - što zbog stresa, što zbog loše prehrane.

Naribajte pola kilograma kupusa, posolite i dodajte sok jednog limuna, ostavite da odstoji pa nakon toga procijedite. Uvijek pijte svježe pripremljen sok, a u svrhu liječenja uzimajte tri do četiri čaše soka od kupusa na dan, pola sata prije obroka.

Svoju jačinu u borbi protiv čira, kupus može zahvaliti svom sastojku sulforafanu, koji eliminira H. Pylori i ujedno brani gastrointestinalni trakt od refluksa kiseline. Takođr sadrži i glutamin, koji je oduvijek bitan za dobar rad želuca.

Sok od kupusa obiluje antioksidansima i dobar je u obrani organizma protiv raka. Kupus se nalazi visoko na skali namirnica koje su dobre kao preventiva protiv raka. Smatra se da je posebno dobar kada se uzima redovno i to protiv raka želuca i debelog crijeva, dojke i pluća.

Također treba napomenuti da sok od kupusa ima lagano laksativno djelovanje, što znači da je koristan za redovno čišćenje crijeva odnosno protiv zatvora. U svakom slučaju, kupus je prijatelj cijelog vašeg organizma, a želuca posebno pa mu dajte prednost pred drugim povrćem pogotovo u zimske dane kada je njegovo vrijeme.

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na naš Newsletter!

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.