Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Blanširani bademi i lješnjaci - super zdrava grickalica

Blanširani bademi i lješnjaci - super grickalica

Ispod suhe smeđe kože orašastih plodova nalazi se ukusan i nutrijentima bogat plod.

Ispod suhe smeđe kože orašastih plodova nalazi se ukusan i nutrijentima bogat plod. 

Bademi i lješnjaci su nezaobilazni u zdravim doručcima ili međuobrocima kojima smirujemo glad. Konzumiramo ih sirove ili pečene odnosno tostirane, no blanširani orašasti plodovi svima su zasigurno najdraža varijanta.

Kako jednostavno i brzo oljuštiti bademe? Koliko traje ljuštenje lješnjaka?

Ovo su samo neka od pitanja kojima se bavite bez razloga, jer je na police Tvornice Zdrave Hrane stigao oljušteni oblik omiljenih grickalica - blanširani lješnjak i blanširani badem.

Bademi su među najpoznatijim i najtraženijim orašastim voćem na svijetu, a zasluge tome svakako treba pripisati i njihovoj nutritivnoj vrijednosti i nizu pozitivnih učinaka koje njihova konzumacija ima na ljudsko zdravlje.

Osim navedenoga, bademi su jako dobar izvor antioksidansa. Antioksidansi pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa koji uništava stanicu i doprinosi upalnim procesima, starenju, ali i pojedinim vrstama karcinoma.

Većina snažnih antioksidansa koje nalazimo u bademima nalaze se u njegovoj smeđoj tankoj opnici. Stoga, blanširani bademi s kojih je uklonjena upravo ta kožica su, nutritivno i zdravstveno gledano, uvijek slabiji. S druge strane, okusom su bolji pa su za pripremanje raznih slastica pametniji izbor.

Kako je razvidno iz nutritivnih vrijednosti, bademi su bogat izvor masti, vlakana i proteina zbog čega su izvrstan izbor za osobe koje boluju od dijabetesa. Osim toga, bademi su jako bogati magnezijem koji sudjeluje u preko 300 procesa u ljudskom organizmu, a među kojima je i kontrola razine šećera u krvi.

Na popisu omiljenih orašastih plodova sigurno je i lješnjak


Čišćenje lješnjaka od kožice može biti poprilično zahtjevan posao od kojega mnogi na kraju odustanu kao frustrirani i živčani. Međutim, postoji Nutrigold blanširani lješnjak!

Lješnjaci su posebno svestrana vrsta orašastih plodova zbog svih različitih načina na koje se mogu koristiti. Osim što se mogu jesti sirovi, lješnjaci su odlični i prženi, u tijestu ili kao sastojak brojnim zdravim jelima.

Zahvaljujući velikom izvoru vlakana i nezasićenih masnih kiselina, lješnjaci pomažu pri smanjenju lošeg LDL-kolesterola i povećanju dobrog HDL-kolesterola dok znatna količina magnezija pomaže u reguliranju ravnoteže kalcija i kalija što je presudno za normalne razine krvnog tlaka.

Bademe i lješnjake obično koristimo oljuštene; zbog toga se kod jela posebno navodi, ako ih treba koristiti neoljuštene. Ako ih upotrebljavamo s ljuskom samo se peru u hladnoj vodi i suše krpom. Da bi se odvojila smeđa koža, treba ih staviti 24 sata u hladnu vodu. Zatim se ispiru, suše, trljaju...ili ne, ako date prednost blanširanoj verziji.

NEWSLETTER vas čeka! 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.