Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Kajenski papar - začin koji je izuzetno dobar za vas

Kajenski papar - začin koji je izuzetno dobar za vas

Riznica zdravlja u crvenom prahu koji će pomoći u mršavljenju...

Nakon što ste kajenskim paprom obogatili okuse svojih juha i variva ili pečenog povrća, malo zdravog crvenog praha dodajte i u svoju "homemade" kozmetiku.


Čili ili kajenski papar se dobiva od fino mljevenih ljutih papričica. Svoj ljuti okus papričice duguju posebnom sastojku koji se zove kapsaicin. Za djelotvoran efekt kapsaicina u ljutoj paprici i kajenskom papru preporuča se pola žličice začina po obroku, a najbolje je u predjelu kako bi se spriječilo prejedanje

Naime, začinjavanje namirnica i pripremljenih jela s malo kajenskog papra pomoći će onima koji nastoje smršaviti i kontrolirati potrebu za hranom. 

kajenski papar nutrigold

Kajenski papar - jedan od najpopularnijih začina 


Kajenski papar odličan je izvor niza vitamina i minerala, uključujući vitamin A, C, E, vitamine B kompleksa, beta karoten, kalcij i kalij. Ovaj začin je vrlo jednostavno uvrstiti u svakodnevnu prehranu, a osim topljenja kalorija, ovaj crveni papar donosi niz prednosti za zdravlje:


  1. Glavni aktivni sastojak kajenskog papra, kapsaicin, ima moćno antikancerogeno djelovanje, a istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od nastanka raka pluća, prostate i gušterače.

  2. Djeluju antiupalno zahvaljujući kapsaicinu, čili ima antiupalna svojstva. Kapsaicin snažno blokira supstanciju P, koja je povezana s upalnim procesima u organizmu. Redoviti unos čilija može služiti kao odlična prevencija artritisa. “Hrane” naš imunitet – žarkocrvena boja čili papričica svjedoči o visokom sadržaju beta-karotena, ili pro-vitamina A. Samo nekoliko žličica čilija dnevno daje tijelu ekstra doze vitamina C i A koje su bitne u prevenciji infekcija.

  3. Istraživanja su pokazala da kajenski papar može potaknuti rad probavnog sustava, a naročito učinkovitim se pokazao u ublažavanju plinova, žgaravice i grčeva na području abdomena. Prema ayurvedi, ljuti okus stimulira apetit i poboljšava probavu. Hrana koja se dobro probavlja daje tijelu neophodne nutrijente i energiju, dok hrana koja se ne probavlja dobro, stvara toksine. Zbog toga, prema ayurvedi, dobra probava je ključna za naše zdravlje.

  4. Osobe koje boluju od hipertenzije (povišen krvni tlak) mogu smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova ako povećaju unos kajenskog papra.

  5. Pomažu kod dijabetesa tipa 2 – redoviti unos čilija može spriječiti dijabetes tipa 2. Redoviti unos čilija smanjuje potrebu organizma za lučenjem inzulina kojim se smanjuje razina šećera u krvi nakon obroka.

Kajenski papar - neizostavan dio mnogih jela i umaka

Kajenski papar je neizostavan dio većina jela i umaka diljem svijeta, kao što je grah ili tjestenina, a za poboljšavanje okusa je dovoljna tek mala količina.

Nakon što ste kajenskim paprom obogatili okuse svojih juha i variva ili pečenog povrća, malo zdravog crvenog praha dodajte i u svoju "homemade" kozmetiku.Izmiješajte 30 ml mlijeka s pola žličice meda i prstohvatom kajenskog papra. Dobro promiješajte, nanesite na lice, izbjegavajući područje oko očiju, i ostavite da djeluje 20 - 30 minuta pa isperite. Rezultat? Pojačana cirkulacija, pospješena regeneracija te blistav i zdrav izgled.

I zato, kajenski papar uvrstite u vašu paletu začina. Organizam će vam biti zahvalan!

Kada kuhate ova fina jela, svakako ga ubacite u:

I ne zaboravite se prijaviti na naš NEWSLETTERPrijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (4)
Silvana, 11. prosinac 2021.
Mi konzumiramo kajenski papar i obožavamo ga!
Indira Rakovic, 16. kolovoz 2021.
Hvala vam na divnom tekstu!!!!
Zeljko Garac, 03. travanj 2021.
Ljuto,zdravo i koristite ga cesto.
George Nelson , 23. listopad 2020.
Puno hvala na izvanrednom članku. Pozdrav iz Auckland, New Zealand

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.