Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Zašto amla prah treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu?

Zašto amla prah treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu?

Saznajte sve o ayurvedskom amla prahu!

Amla prah ima visoku koncentraciju vitamina i sadrži minerale koji mogu pomoći vratiti energiju, a svoju primjenu pronalazi i u kozmetologiji. 

Amla, također poznata kao Indijanski ogrozd, bila je glavni dio ayurvedske medicine tisućama godina za probavni sustav, vitalnost te za pomlađivanje organizma. Mikronutrijenti u Amla prahu mogu pridonijeti:

  • zdravom krvožilnom sustavi
  • energiji
  • normalnoj funkciji mišića
  • održavanju zdravog probavnog sustava
  • procesu diobe stanica
  • održavanju kostiju i zuba
  • normalnim kognitivnim funkcijama
  • formiranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina
  • transportu kisika u tijelu

Amla prah - Ayurvedski lijek za mnoge zdravstvene probleme

Amalaki se pokazao djelotvornim kao prirodno sredstvo pri liječenju upale gušterače, pankreatitisa. Smanjuje bolove, oticanje i pomaže bolju funkciju gušterače. Redovita upotreba amalakija pomaže u izlučivanju inzulina i smanjuje razinu šećera u krvi kod oboljelih od dijabetesa.

Bogat je kromom, koji je osobito važan kod dijabetesa tipa 2. Studije potvrđuju da se 3 gr Amalakija u prahu kod pojedinaca pokazalo učinkovitijim sredstvom od uobičajenih lijekova za dijabetes.

Mnogi su se s Amlom upoznali kada je u pitanju higijena i uljepšavanje kose. Naime, osim što štiti organe od slobodnih radikala i oksidativnih oštećenja, povoljno djeluje na obnovu tkiva.

Nalazi se u brojnim proizvodima za njegu i ljepotu, kao što su šamponi, kreme i  ulja, jer njeguje vlasište i sprječava gubitak kose, hrani korijen kose te potiče njen rast. Diljem svijeta prah koriste kao masku i prirodni regenerator. Sprječava pojavu sijedih vlasi, a učinkovit je i kao sredstvo protiv prhuti.


Himalayan prirodna maska za kosu amla u smeđoj papirnatoj ambalaži od 100 grama.Himalayan prirodni šampon za kosu od amla, shikakai, aloe vera u zelenoj-bijeloj plastičnoj bočici od 200 ml


Djelotvorno je sredstvo za sve vrste upala na koži i njegu problematičnih područja. Koristi se kao prirodni tretman za akne, prištiće i osip na osjetljivoj koži. Jača nokte i zube.

Antioksidansi pomažu smanjiti upale i stanična oštećenja, što je prvi korak u nastanku raka i stvaranju malignih stanica u organizmu. Amalaki u kombinaciji s drugim sastojcima poznate ayurvedske drevne mješavine triphale, može smanjiti rast tumora na gušterači.

Kako se koristi Amla prah?

Amla prah neodoljiv je u kombinaciji sa žličicom meda kao dodatak smoothiejima, a možete ga dodati u vašu jutarnju kašu, posuti po voćnoj salati ili dodati u sok kako bi nutritivno pojačali svoe obroke. 

Osim oralne primjene, prah se često koristi i u kozmetičke svrhe. Pripremite svoju masku za kosu u kombinaciji sa Shikakai prahom ili dodajete u šampon za postizanje svilenkaste kose, zdravog sjaja. Kao dodatak prehrani ili maska za kosu? Nutrigold Amla prah je pravo rješenje za vas!

Uz početni kiselkasti okus, Amlu je najbolje kombinirati u voćnim smoothijima ili sokovima. 10-15 grama dnevno može puno značiti stoga nek se nađe na polici vaše kuhinje!

Amla prah možete kupiti u Tvornici Zdrave Hrane.

Za još više zdravih recepata i savjeta, prijavite se na naš newsletter! 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Ezida Serak, 07. studeni 2021.
Dobar clanak

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.