Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Zdravi deserti Chia puding s jagodama - brzi recept za zdravi doručak!
Doručak

Chia puding s jagodama - brzi i zdravi recept za svaki dan!

Svi recepti
25. svibanj 2023.

Chia puding mnogim je zdravoljubcima omiljeni slatki doručak i desert! Iako se uz deserte obično veže predrasuda da nisu zdravi, ova poslastica s chia sjemenkama je pravi eliksir zdravlja, budući da sadrži nutritivno bogatstvo iz jagoda i chia sjemenki. Ako još umjesto šećera kao zaslađivač koristite agavin ili javorov sirup, onda u ovom desertu neće biti baš ništa što može naškoditi zdravlju – naprotiv.

Chia puding - zdravi doručak za svaku priliku

Doručak je obrok koji često nazivamo najvažnijim obrokom dana. Predstavlja početak novog dana i pruža nam energiju za sve izazove koji nas čekaju. U potrazi za zdravim i ukusnim doručkom, mnogi su se okrenuli chia pudingu, jednostavnom obroku koje se sastoji od chia sjemenki, mlijeka, jogurta ili biljnog napitka i raznih dodataka. 

Chia sjemenke su sitne crne sjemenke s visokim udjelom vlakana, proteina, omega-3 masnih kiselina, vitamina i minerala. Ova mala supersjemenka, kako ju mnogi nutricionisti zovu, ima sposobnost upijanja tekućine i stvaranja gelaste teksture koja čini osnovu chia pudinga. Osim toga, chia sjemenke su niskokalorične i bogate antioksidansima, što ih čini idealnim sastojkom zdravog doručka!

chia puding

Chia puding za probavu i zdravlje cijelog organizma

Jedan od najvećih zdravstvenih benefita chia pudinga je visok udio vlakana. Vlakna su ključna za zdravu probavu, održavanje stabilnih razina šećera u krvi i dugotrajnog osjećaja sitosti. Chia sjemenke sadrže topljiva i netopljiva vlakna koja pomažu u održavanju zdrave probave i crijevne mikroflore.

Još jedna važna prednost chia pudinga je visok udio proteina. Proteini su važni za izgradnju mišića, održavanje zdrave težine i osjećaj sitosti. Chia sjemenke su izvor biljnih proteina koji sadrže sve esencijalne aminokiseline. Ovo je posebno važno za vegetarijance i vegane koji traže alternativne izvore proteina.

Chia puding također obiluje omega-3 masnim kiselinama koje su ključne za zdravlje mozga, srca i smanjenje upala u tijelu. Omega-3 masne kiseline su esencijalne masne kiseline koje naše tijelo ne može proizvesti, stoga ih trebamo dobiti iz hrane. Chia sjemenke su jedan od najbogatijih biljnih izvora omega-3 masnih kiselina, što ih čini izvrsnim dodatkom prehrani.

No, da ne duljimo, sve o zdravstvenim prednostima ovih čudesnih sjemenki možete pročitati u našoj prethodnoj objavi.

chia puding nutrigold

Chia puding možete bez straha pripremati svaki dan. Možete ga konzumirati kao doručak, užinu ili večeru. Osim toga toliko je jednostavan da ga možete ponijeti i na posao. U našem receptu umjesto jagoda možete koristiti neko drugo voće po vašem izboru. Ono što bi vas moglo dodatno razveseliti jest činjenica da ovaj desert nije potrebno kuhati. 

Recept za ovaj ukusan, brz i nutritivno vrijedan chia puding čeka vas u nastavku, svakako ga isprobajte i javite nam dojmove! 

Chia puding s jagodama - recept

Popis svih sastojaka nalazi se pri vrhu stranice s desne strane, a postupak pripreme čeka vas u nastavku. 

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke i pustite barem sat vremena da odstoji.
  2. Puding dekorirajte jagodama i grčkim jogurtom.

chia puding s jagodama

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.