Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Koje su žitarice najbolje za doručak?

Koje su žitarice najbolje za doručak?

Prvo treba znati da porcija žitarica koja se dnevno treba pojesti je 30 g pa nemojte da vas zavaraju reklame s punim tanjurima.

Koje su žitarice najbolje za doručak?

Znate li da su žitarice jedan od najboljih doručaka za zdrav početak dana?

Žitarice su prepune korisnih tvari koje nam daju energiju i hrane naše tijelo vlaknima. Također, osobe koje doručkuju žitarice imaju manje kilograma od osoba koje doručkuju suhomesnate i slične proizvode, jaja, kruh i ostalo.

Prvo treba znati da porcija žitarica koja se dnevno treba pojesti je 30 g pa nemojte da vas zavaraju reklame s punim tanjurima. Uz njih možete jesti i nemasni svježi sir jer će vam on pomoći da se dulje osjećate siti. Ako se želite zasladiti, radije u žitarice dodajte žlicu meda ili sličnog prirodnog zaslađivača nego da kupujete muslije i mješavine žitarica u supermarketima.

Rižine, ražene ili zobene pahuljice možete kuhati u malo mlijeka ili ih jednostavno preliti toplim mlijekom i pojesti čim se ustanete. Napravite omiljenu mješavinu žitarica (npr. zobene, ječmene, priove, rižine) i orašastih plodova ili sjemenki i započnite dan zdravim obrokom koji će vam dati energiju.



Pripremite i doručak s kvinojom, vrlo zdravom namirnicom koje se nećeš moći zasititi nakon što je prvi put kušaš u kombinaciji koja ti najviše odgovara - VOĆNA SALATA S KVINOJOM ili KAŠA OD KVINOJE. Naziva je se majkom svih žitarica zbog hranjivosti i otpornosti, a pošto ne sadrži gluten i ne izaziva alergijske reakcije idealna je za alergičare i dojenčad.

Od prosa pak možemo pripremati ukusnu kašu za doručak, sa komadićima voća i žlicom meda.



Osim što nema glutena, proso je alkalna žitarica, zbog čega je lako probavljiva, a prema nekim znanstvenicima i antikancerogena jer alkalna hrana ne uzrokuje kiselost organizma. Preporučuje se stoga osobama koje imaju crijevnih problema jer pomaže u regeneraciji crijevne flore, za probleme sa slezenom i gušteračom, ali i kod problema sa anemijom, artritisom te živčanim sustavom. Jede se bez ljuske u kojoj se nalazi jer je ona teško probavljiva. I da, bogata je magnezijem i željezom te je odličan izvor proteina što je vrlo važno za zdrav početak dana.

Pirove pahuljice bogate su bjelančevinama i vlaknima. Odličnog su okusa i vrlo hrskave te predstavljaju zdrav doručak prema svim definicijama. Budući da je bogat vlaknima, od velike je koristi u dijetama za mršavljenje (brzo prenosi osjećaj sitosti i olakšava rad crijeva), a zbog bogatstva ugljikohidratima, željezom i kalcijem preporučuje se rekonvalescentima, sportašima, anemičnim osobama i onima koji boluju od osteoporoze.

A za doručak od proteina možete posegnuti za jednom (ili više) od nekoliko Nutrigold proteinskih kaša.

Za još više zdravih savjeta, prolistajte naš NEWSLETTER!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Goran Švedić, 07. prosinac 2021.
najbolje su

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.