Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Najbolje tjestenine prema nutritivnim vrijednostima

Najbolje tjestenine prema nutritivnim vrijednostima

Hranjive i zdrave vrste omiljene tjestenine!

Sve je više zdravijih verzija tjestenina, pa ako tražite obrok bez glutena ili samo obrok koji je zdraviji i hranjiviji, pročitajte savjete i prijedloge koje tjestenine kupiti.

Svi članci
10. ožujak 2022.

Tjestenina je mnogima omiljeno jelo, ali i ono čega se prvo odričemo kad se kilogrami nagomilaju. Isto tako, nerijetko čitamo kako su tjestenine prazne kalorije koje su samo pune ugljikohidrata. Ne više, jer sve je više boljih i zdravih alternativa običnoj bijeloj tjestenini.

Najbolje tjestenine prema nutritivnim vrijednostima

Integralna, bezglutenska, rižina ili shirataki? Tjestenina je jedna od najpopularnijih namirnica, no koja je najbolja kad su u pitanju zdravlje i vitka linija saznajte u nastavku! Donosimo popis hranjivih i zdravih tjestenina koje će oduševiti sve ljubitelje zdrave hrane, ali i tjestenine. 

Rižini rezanci

Uglavnom ih povezujemo s kineskom kuhinjom, ali zapravo jednako dobro pristaju uz naše tradicionalne umake. Ako su pravilno skuhani, imaju hrskav okus i dobro se sljubljuju s različitim umacima, posebno onima s više tekućine. Kuhaju se znatno kraće i zapravo najčešće samo umoče u kipuću vodu. Rižini rezanci su bez glutena i imaju manji udio ugljikohidrata od obične pšenične tjestenine.

rižini rezanci

Shirataki tjestenina

Shirataki tjestenina koja se radi od konjac brašna sadrži najmanje 3 grama dijetnih vlakana po porciji. Dijetna vlakna imaju važnu ulogu u zdravlju čovjeka, regulaciji probave i tjelesne težine te u prevenciji bolesti. Shirataki proizvodi imaju ili ništa ili jako malo kalorija, 0 masti te samo 1-3 grama ugljikohidrata.

shirataki tjestenina

Tjestenina od kvinoje

Ova tjestenina ima zapravo sve nutritivne vrijednosti kao i sama kvinoja. Dakle, visoki udio vlakana, proteine koji povećavaju osjećaj zasićenja, ubrzavaju metabolizam i normaliziraju razinu šećera u krvi te smanjuju osjećaj gladi.

tjestenina od kvinoje

Tjestenina od kukuruza

Tjestenina spravljena od organski uzgojenog kukuruza je namirnica bogata ugljikohidratima, proteinima, nezasićenim mastima, vitaminima i mnogim mineralima i ova tjestenina ne sadrži gluten. Kada govorimo o kvinoji i kukuruzu, morate probati bezglutensku TJESTENINU OD KVINOJE, RIŽE I KUKURUZA te TJESTENINU OD RIŽE I KUKURUZA.

tjestenina od kukuruza

Tjestenina od pira 

Visoki udio vlakana i proteina, a blagi orašasti okus - tako je najbolje opisati ovu vrstu tjestenine. Pirova tjestenina lakše je probavljiva nego tjestenina od bijelog brašna, a možete je upotrijebiti u svim receptima s tjesteninom, kao zamjena za pšeničnu i smatra se najjednostavnijom zamjenom pšeničnoj tjestenini.

tjestenina od pira

Tjestenina od heljde

Tjestenina od heljde sadrži 338 kalorija, samo 64% ugljikohidrata, čak 12,3% vlakna i gotovo 10% proteina.  Lako je probavljiva i ukusna, brzo je skuhana i odlično se uklapa u mnogobrojne vrste hladnih salata, jela inspiriranih talijanskom tradicijom i brze obroke sa umakom. I ova je tjestenina bez glutena.

Cijelu ponudu zdravih tejstenina možete pogledati na našem web shopu, a za još više zdravih savjeta i recepata prijavite se na newsletter gdje vas očekuje 10% popusta prilikom prve kupovine putem našeg webshopa! 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.