Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 19,99 €
0,00 € / 19,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Kukuruzna krupica u službi ljepote i zdravlja

Kukuruzna krupica u službi ljepote i zdravlja

Kad napravite, piling nanesite na lice, vrat i dekolte, pa kožu masirajte otprilike 5 minuta vršcima prstiju malim kružnim pokretima.

Isprobajte novu peeling zvijezdu.

Palenta ili žganci, pura ili kačamak, proja ili cicvara – kako god bila poznata u vašemu kraju, savršena je i kulinarski i u obliku kozmetike!

Kukuruzno brašno kuhano u vodi sastavni je dio mnogih jelovnika. Dok uživamo u njihovu okusu, organizam krcamo energijom i štitimo od bolesti, ali tu priča ne završava, jer nakon ukusnog jela, palenta postaje i odličan kozmetički proizvod. Kao pobornici prirodne kozmetike, kukuruznu krupicu odlučili smo pretvoriti u piling.

Kukuruzna krupica za domaći piling

Pilinzi imaju višestruki povoljni učinak na našu kožu. Potiču njenu regeneraciju uklanjanjem starih, mrtvih stanica s površine kože te je čine svježijom, elastičnijom i mlađom. Kožu čiste bolje, dublje i temeljitije od svakodnevnog čišćenja, pa između ostalog preparate za njegu čine još učinkovitijima.

Popularna krupica zahvaljujući svojim nježnim okruglim zrncima, za razliku od šećera i soli godi čak i osjetljivijoj koži. K tome, piling od krupice sam po sebi sadrži tvari koje pogoduju koži. Palenta se savršeno slaže i s ostalim kozmetičkim namirnicama - medom, maslinovim i ostalim uljima, vrhnjem koji dodatno njeguju kožu, a može se jednostavno umiješati i u kupovne preparate za njegu, primjerice mlijeko za čišćenje lica ili gel za tuširanje.

Ovisno o kombinaciji namirnica, piling postaje majstor rješavanja različitih problema - od suhe i grube kože preko celulita do akni.

Piling s kukuruznom krupicom protiv celulita

Izmiješajte 4 žlice krupice i 2 žlice sitno naribanog korijena đumbira. Ova kombinacija idealna je za borbu protiv celulita na problematičnim zonama. Nanosite ga ispod tuša na vlažnu kožu, uz masiranje malim kružnim pokretima.

Čišćenje i njega kože tijela

U 100 grama krupice koja je pri kraju kuhanja lagano ulijevajte 2 žlice maslinovog ulja. Kada se malo ohladi, ovako pripremljen piling idealan je za uklanjanje mrtvih stanica s kože. Smjesu možete koristiti dva puta tjedno, a nanosi se prilikom tuširanja, na vlažno tijelo. Dobro utrljajte smjesu na sve djelove tijela, isperite i obrišite tijelo lagano tapkajući ručnikom kako bi na koži ostalo što više maslinovog ulja.

Bazni piling za lice

U zdjelicu iscijedite sok jedne naranče pa dodajte četiri žličice kukuruzne krupice. Ovu smjesu koristite kao bazni piling za lice. Masirajte vlažnu kožu tri do četiri minute, a onda dobro isperite. Miris će vas osvojiti, a i mekoća lica i satima nakon.

Protiv grubih dijelova

2 žlice palente pomiješajte s 1 žličicom meda i malo limunovog soka. Dodajući malo vode napravite pastu za cijelo tijelo kojom ćete posebno "sastrugati" zadebljane grube dijelove kože kao što su stopala (posebno pete) ili kožu na laktovima. Nakon ispiranja, ostatak dobro istuširati vodom pa na kraju nanijeti hranjivo ulje ili kremu za tijelo.

nutrigold kukuruzna krupica

Sviša vam se ovaj tekst? Za još više zdravih savjeta, prijavi se na naš NEWSLETTER! 

Svim vašim problemima s kožom tijela i lica možete stati na kraju uz pomoć prirode:

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Sarab Bečarević, 08. veljača 2020.
Hvala na lijepim savjetima. Priroda je naša majka koju treba da njegujemo. Lijep pozdrav.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.