Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Bučino brašno odličan je izvor proteina! Evo kako ga koristiti...

Bučino brašno odličan je izvor proteina! Evo kako ga koristiti...

Zdravo i izrazito ukusno brašno za slatka i slana jela.

Bučino brašno se dobiva nakon cijeđenja ulja iz sjemenki. Intenzivno je zelene boje i mirisa tako da ga je preporučljivo miješati s nekom drugom vrstom brašna u pripremi zdravih i finih gastro delicija. 

Juha od bundeve, pečena bundeva, pite od bundeve, pommes od bundeve – lista recepata s ovom jesenskom kraljicom je dugačka, a od nje nastaje još jedna super stvar - bučino brašno!

Bučino brašno - okus i miris buče i bučinih koštica

Bučino brašno dobiva se od koštica bundeve u postupku pravljenja ulja. Ima brojne nutritivne vrijednosti te je bogato proteinima, zbog čega je ovo brašno često zdrava alternativa za standardno bijelo brašno. Bučino brašno može se dobiti i od mesa bundeve, iako je ta varijanta manje uobičajena.

100 grama bučinog brašna ima oko 500 kalorija, 50 g masnoće, 15 g ugljikohidrata i 40 g proteina. Ove okvirne nutritivne vrijednosti vrijede za bučino brašno napravljeno kod kuće od koštica bundeve. Brašno bučinih koštica ima više proteina od običnog brašna te je bogat izvor esencijalnih aminokiselina, vlakana.

Brašno je intenzivne boje i mirisa tako da ga je preporučljivo miješati s nekom drugom vrstom brašna kod izrade kruha, pogača, njoka, rezanca i sl.

bučino brašno

Zdravo je, fino, jeftino i može se kombinirati u slanim i slatkim jelima!

Osim što je hranjivije i nutritivno vrijednije od mnogih drugih vrsta brašna, brašno bučinih koštica ima brojne zdravstvene prednosti, a pogodno je i za osobe koje izbjegavaju gluten.

Bučino brašno možete koristiti u brojnim receptima za različita slasna jela kao što su: palačinke od bučinog brašna, pogačice od bučinog brašna, keksi od bučinog brašna, kruh, a isto tako izvrsno je za brojna LCHF jela

Brašno od bundeve može se dodati u smoothie, odlično je u kombinaciji s pirovim brašnom, može se koristiti za paniranje mesa. 

Pogodno je za pečenje izradu kruha i raznih kolača i slastica, kao i za miješanje s drugim vrstama brašna za dobivanje intenzivnije boje i okusa. Jedno je sigurno,  brašno od sjemenki bundeve oplemeniti će Vaša jela svojim slatkasto-orašastim aromama

Gdje kupiti bučino brašno? 

Domaće bučino brašno, proizvedeno u Hrvatskoj, možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

bučino brašno

 

Za više zdravih savjeta i recepata, prijavite se na naš newsletter! 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.