Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Protein riže - jedan od najboljih biljnih izvora proteina

Protein riže - jedan od najboljih biljnih izvora proteina

Sadrži oko 80% proteina.

Protein riže je hipoalergen, bez glutena, bez laktoze i s visokim postotkom vlakna. Bolje od toga ne može!

Proteini su u doslovnom smislu gradivni blokovi života. Sve stanice, sva tkiva i svi organski sustavi u našemu tijelu sadrže proteine. To je glavni razlog zašto proteine moramo unositi svakodnevno, prehranom ili dodatcima prehrani, u naš organizam.

Odabrati protein u prahu danas nije nimalo lak zadatak s obzirom na veliki broj različitih vrsta i proizvođača proteinskih shakeova. Sve su popularniji i proteini biljnog porijekla te se uz soju, grašak i konoplju danas koristi i smeđa riža kao sirovina za proizvodnju proteina.

Biljni izvori proteina nisu kompletni - mit ili istina?

Jedan od najvećih “mitova” o vegetarijanskoj prehrani je taj da biljni izvori proteina nisu kompletni, to jest da ne mogu podmiriti sve potrebe za proteinima. To svakako nije istina, a u prilog činjenici da biljne proteine trebate što prije uvrstiti u vašu prehranu idu i dvije vrlo bitne informacije - biljni proteini su niski u mastima, ali zato imaju veliki sadržaj vitamina, minerala i vlakana i biljni proteini sadrže fitokemikalije koje doprinose općem zdravlju i u prevenciji bolesti.

Protein riže izvor je esencijalnih aminokiselina

U popisu najboljih biljnih proteina našao se i protein riže. On u prosjeku sadrži 80% proteina, od kojih su gotovo sve esencijalne aminokiseline. Nedostaje jedino triptofan, koji se lako može nadoknaditi kombiniranjem s drugim kompletnim proteinom, najčešće s graškom, s kojim čini idealnu kombinaciju.

Protein riže ujedno je bogat vitaminima B skupine: tiaminom, riboflavinom, niacinom te mineralima: fosforom, željezom i kalijem. Rižin protein u prahu je odličan izbor za sportaše koji su izloženi intenzivnim i napornim fizičkim aktivnostima.

Protein riže - za brži oporavak mišićnog tkiva

Unosom napitka ili smoothieja od rižinog proteina tijekom vježbanja se omogućuje učinkovit i brži oporavak mišićnog tkiva.

Lako je probavljiv izvor proteina pa se preporučuje vegetarijancima i osobama koje su osjetljive na laktozu. I ne samo to... za rižu se zna da je hipoalergenična i gotovo da ne postoje osobe s intolerancijom na rižu. Nije stoga čudno da se često preporuča kao prvi izbor hrane za djecu. Blaga za želudac i probavni trakt sigurno će odgovarati svima.

Treba dodati i kako protein iz riže nije potpuna bjelančevina sam po sebi, što znači da mu morate dodati još neki protein u prahu koji sadrži dopunske aminokiseline. Ipak, kad se na jednu hrpu stave sve pozitivne strane rižinog proteina (sadrži mnogo vlakana, bez glutena je, bez laktoze i pun je vitamina B koji pomažu mišićini metabolizam i rast) postaje jasno zašto spada u jedne od najboljih izvora biljnih proteina.

Gdje kupiti rižin protein? 

Protein riže iz ekološkog uzgoja možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

nutrigold rižin protein

Zanimat će vas i...

Za više zdravih savjeta i recepata, prijavite se na naš newsletter! 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Silvia vidaic, 23. siječanj 2020.
Pozz molim vam cjenu rizinog proteina

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.