Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Kvinoja - odlična namirnica za zdravo mršavljenje

Kvinoja - odlična namirnica za zdravo mršavljenje

Upoznajte kvinoju i sve njezine blagodati kada je u pitanju gubitak suvišnih kilograma.

Kvinoja je hranjivi dodatak svakoj vrsti prehrane, a posebno je učinkovita ako želite smanjiti unos kalorija u cilju gubitka kilograma!

Kvinoja (quinoa) je pseudožitarica izrazito kvalitetnog nutritivnog sastava. 

Mnogi su razlozi zašto kvinoja (quinoa) postaje sve popularnija među onima koji pokušavaju kontrolirati ili smanjiti tjelesnu težinu.  Sa svojim složenim ugljikohidratima, kvinoja pogoduje procesu mršavljenja, a njezin nizak glikemijski indeks pomaže dugoročnom upravljanju težinom. Kvinoja sadrži relativno malo kalorija, jako je ukusna i može se pripremiti na tisuću različitih (i zdravih načina). 

Kvinoju ste upoznali kroz brojne recepte iz našeg zdravog kutka. Kvinoja je kultivirana u Andama, a Inke su je smatrale svetom hranom i odnosili su se prema njoj kao 'majci sjemenci'.

Kvinoja je hranjiv dodatak svakoj vrsti prehrane, a posebno je učinkovita ako želite smanjiti unos hrane kako bi smršavili!

Zašto je kvinoja dobra za mršavljenje? 

Kvinoja je jedna od rijetkih namirnica biljnog podrijetla koja se smatra kompletnim proteinom, sa svakom esencijalnom aminokiselinom. Aminokiseline su građevni blokovi proteina koji čine mišiće, kosti, kožu i krv. Devet ih je klasificirano kao esencijalno i moraju se svakodnevno unositi hranom jer ih tijelo ne može proizvesti niti pohraniti.

Također, kvinoja ima visok omjer proteina i ugljikohidrata u usporedbi s drugim žitaricama. Zbog visokog udjela proteina izvrstan je izbor za vegetarijance i one na bezglutenskoj prehrani. Većina hrane bez glutena napravljena je od krumpira, riže itd. i nije potpuna u svom prehrambenom profilu. Kvinoja je odlična zamjena za pšenicu i rižu u brojnim receptima.

kvinoja nutrigold

Kvinoja - kalorije i nutritivna vrijednost

Samo pola šalice kuhane kvinoje sadrži:

  • Kalorije: 111
  • Proteini: 4 grama
  • Ugljikohidrati: 20 grama
  • Vlakna: 3 grama
  • Masti: 2 grama
  • Šećer: 1 gram

1/2 šalice kuhane kvinoje sadrži: 111 kalorija, 20 grama ugljikohidrata i 2.5 grama vlakana. Predstavlja kompletan izvor proteina, budući da sadrži svih 9 esencijalnih kiselina, nužnih za izgradnju tkiva. Zbog toga je zovu najboljom zamjenom za meso.

Proteini i vlakna koji se nalaze u kvinoji čine ovu namirnicu prilagodljivu bilo kojem planu mršavljenja. I baš zato, dajte šansu i juhama i salatama i desertima i snackovima s ovom hranjivom žitaricom. Kvinoja će vas dugo držati sitima, bogata je proteinima i vlaknima te ubrzava metabolizam. 

Zapamtite, mršavljenje je proces trošenja više kalorija nego što ih unesete. Unos prevelikih količina hrane bilo koje vrste, čak i zdravih namirnica kao što je kvinoja , može zaustaviti mršavljenje. Vodite računa o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, pripazite na unos kalorija i u svoj tjedan svakako uvrstite što više tjelovježbe. 

Gdje kupiti kvinoju? 

Organsku kvinoju, crnu, crvenu i "tricolor" možete kupiti putem našeg webshopa. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

nutrigold royal kvinoja

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane!  

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.