Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Bambusova vlakna - hit u svijetu zdrave i moderne prehrane

Bambusova vlakna - hit u svijetu zdrave i moderne prehrane

Zdravlje iz prirode.

Bambus je vrlo neobična biljka. To je najviša poznata trava i biljka koja najbrže raste. Njegove se sjemenke koriste za prehranu, a njegovo drvo ima više namjena, koristi se za izradu namještaja, u brodogradnji, u tekstilnoj industriji, itd.

Svi članci
29. kolovoz 2016.

Izgledaju kao brašno, pri izradi kolača daju efekt povećanja volumena tijestu, koje od njih bude mekše i lakše se reže, a nakon pečenja korica će zbog njih biti hrskavija. To su bambusova vlakna - novitet u svijetu moderne hrane.

Bambus je vrlo neobična biljka. To je najviša poznata trava i biljka koja najbrže raste. Njegove se sjemenke koriste za prehranu, a njegovo drvo ima više namjena, koristi se za izradu namještaja, u brodogradnji, u tekstilnoj industriji, itd.

Bambusove mladice bogate su jestivim vlaknima i jedan su od simbola kineske kuhinje. Bogate su vitaminom B1, točnije tiaminom, dok 100 grama bambusa posjeduje 27 kcal. Ima i antibakterijsko djelovanje.

Dokazano je i kako ima antimikrobna i antifungicidna svojstva, kao i sposobnost zaštite moždanih stanica od oksidativnog stresa. Istraživači navode da su izdanci bambusa siromašni kalorijama, a bogati prehrambenim vlaknima, proteinima, ugljikohidratima, amino-kiselinama, mineralima i da još sadrže šećere, masti i soli.

bambus

Kako koristiti bambusova vlakna? 

Uz pomoć ovog biljnog vlakna bez glutena u obliku praha može se povećati sadržaj vlakna pekarskih proizvoda. Istim se može usporiti apsorpcija ugljikohidrata. Bambusovo vlakno je vlakno koje se ne apsorbira, stoga se savršeno može uvrstiti u prehranu osoba na dijeti, dijabetičara i onima koji prate paleo prehranu.

Dodajte ga u tijesto raznih kolača, muffina i kruhova te uživajte u rajsko "fluffy" pekarskim proizvodima koji nisu vidjeli pekaru. Bambusova vlakna možete koristiti kao dodatak za izradu kruha (cca 500 g brašna dodati 2 čajne žličice bambusovih vlakana). Zbog bambusovih vlakana se kruh lakše reže (ne mrvi se), sama tekstura tijesta postaje još mekša, a korica kruha hrskavija.

Pri izradi kolača daju efekt povećanja volumena tijestu, koje od njih bude mekše. Bambusova vlakna omogućuju upijanje manje masti tijekom kuhanja mesa. Mogu se koristiti i za zgušnjavanje jela.

vlakna bambusa


Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na naš Newsletter!

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.