Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 19,99 €
0,00 € / 19,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Tef - najmanja žitarica na svijetu s najvećim nutritivnim vrijednostima

Tef - najmanja žitarica na svijetu s najvećim nutritivnim vrijednostima

Upoznajte izvrsno bezglutensko brašno od teffa!

Od teffa možete napraviti kašu, a njegovo brašno dodavati u kruh i peciva. Teff ima najviši udio hranjivih sastojaka naspram ostalih vrsta žitarica, poput pšenice, kukuruza i ječma!

Tef (Teff) sadrži više kalcija i željeza nego ostale žitarice. Ova najmanja žitarica dobar je izvor fosfora, magnezija, cinka i tiamina.

Jesmo li vas s ove dvije tvrdnje zainteresirali za žitaricu iz Etiopije? Znamo da jesmo. I neka smo. Jer ova je žitarica zaista vrijedna pažnje.

Teff sadrži 8 esencijalnih aminokiselina i odličan je izvor proteina. Tef je bezglutenska žitarica i zbog toga je pogodna za osobe alergične na gluten. Od tefa možete napraviti kašu, a njegovo brašno dodavati u kruh i peciva.

Tef brašno - idealan izbor za bezglutensku prehranu

Tef brašno je jedinstvenog okusa, od 100% cjelovitog zrna tef žitarice, i prava je „prehrambena elektrana“. Tef je najmanja žitarica na svijetu - oko 100 tef zrnaca su veličine jednog zrna pšenice! U usporedbi s ostalim žitaricama, on ima mnogo veći postotak mekinja i klica, tako da je vrlo dobar izvor dijetalnih vlakana, proteina, željeza, aminokiselina, vitamina C i kalcija. Od brašna tefa sa radi poznata "injera" - kruh, koji Etiopčani jedu svaki dan.

Brašno teffaje također bogato željezom zbog čega se preporučuje osobama koje pate od anemije. Dakle, brašno od tefa korisna je namirnica za poboljšavanje cirkulacije, pogotovo kod osoba sa čestim bolovima u nogama, glavoboljama i malaksalošću. Ugljikohidrati koji se nalaze u zrnu tefa se sporo razlažu u glukozu i na taj način omogućavaju stabilan i daleko trajniji izvor energije od rafiniranih ugljikohidrata. Pomaže pri regulaciji šećera u krvi zbog realtivno niskog glikemijskog indeksa, što ga čini pogodnim za dijabetičare.

Kako koristiti teff brašno?

Brašno od ove cjelovite žitarice iznimno je pogodno za pripremu i pečenje svih vrsta kolača, kruha i peciva.

Pogodno je za svaku pripremu proizvoda od žitarica poput kruha, peciva, tjestenine, tijesta za pizzu, kolača, keksa, kao vezivo za umake i još mnogo toga. Ima dobre pekarske kvalitete i daje bogate, ukusne i prije svega bezglutenske proizvode koji su fleksibilni, elastični i neljepljivi čak i u sirovom stanju. 

Teff ima vrijedne sastojke te se stoga koristi i kao sportska hrana ili dodatak prehrani. Teff je cijenjen zbog svoje spore, ali dugotrajne nadoknade energije. Bogat je željezom i kalcijem, bogat esencijalnim aminokiselinama i visokim udjelom sporo otpuštajućih ugljikohidrata. 

teff brašno

Pecite, kuhajte, mijesite uz vrhunsko bezglutensko brašno od teffa!

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

teff,
Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.