Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Želite li napraviti jako fotogeničan doručak? Ovo su proizvodi koji će vam u tome pomoći!

Želite li napraviti jako fotogeničan doručak? Ovo su proizvodi koji će vam u tome pomoći!

Zdrav i fotogeničan doručak je sve što trebamo!

Ako su vam dosadili svi recepti, predlažemo vam da svoj doručak podignete na višu razinu uz zdrave, ukusne i jako fotogeničen namirnice!

Gledajući društvene mreže, sigurno ste se zapitali kako napraviti ukusan i zdrav doručak koji uz to izgleda kao iz reklame i to u vlastitom domu? Uz naše male trikove i nekoliko zdravih (i jako fotogeničnih) namirnica ubrzo bi mogli postati pravi majstori u izradi neodoljivih doručaka za samo nekoliko minuta!

No, krenimo redom. 

Prvi jutarnji obroci - zajutrak i doručak posebno su važni i ne smiju se zanemarivati jer osiguravaju prvu energiju ključnu za dobro funkcioniranje tijekom dana. Zdravo i sito jutro je sve što nam treba! Odlazak u pekaru nije opcija stoga uz malo truda i nekoliko kvalitetnih sastojaka možete poslužiti zdrav doručak cijeloj obitelji. 

Imate 10 minuta? Znamo da imate i one su vam dovoljne za napraviti sjajni zajutrak!

Donosimo vam recepte i savjete za pripremu zdravog i ukusnog doručka.

Koje namirnice odabrati za pripremu zdravog doručka? 

Kvalitetne namirnice su, naime, ključ zdravog doručka, a idealnim odabirom smatra se kombinacija mliječnih proizvoda koji su izvori proteina i kalcija, integralnog peciva ili pahuljica koji su izvori složenih ugljikohidrata te voća i voćnih napitaka koji su izvrsni izvori prehrambenih vlakana, vitamina i minerala. Dakle, uravnotežen i zdrav doručak trebao bi uključivati namirnice bogate vlaknima, proteinima, zdravim mastima i mikronutrijentima.

Namirnice koje su dobar izbor za doručak, a uz to su i jako fotogenične su:

Naši favoriti u kategoriji najljepših doručaka

Chia puding s jagodama

Chia puding mnogim je zdravoljubcima omiljeni slatki doručak i desert! Iako se uz deserte obično veže predrasuda da nisu zdravi, ova poslastica s chia sjemenkama je pravi eliksir zdravlja, budući da sadrži nutritivno bogatstvo iz jagoda i chia sjemenki. Ako još umjesto šećera kao zaslađivač koristite agavin ili javorov sirup, onda u ovom desertu neće biti baš ništa što može naškoditi zdravlju – naprotiv. 

Chia puding možete bez straha pripremati svaki dan. Možete ga konzumirati kao doručak, užinu ili večeru. Osim toga toliko je jednostavan da ga možete ponijeti i na posao. U našem receptu umjesto jagoda možete koristiti neko drugo voće po vašem izboru. Ono što bi vas moglo dodatno razveseliti jest činjenica da ovaj desert nije potrebno kuhati. Recept za chia puding s jagodama vas čeka ovdje

chia puding s jagodama

Acai bowl - zdjela zdravlja koja nam je svima potrebna u životu

Jede se sa žlicom, a poslužuje u zdjeli, posuta raznim sastojcima - od zobenih pahuljica, svježeg ili suhog voća, sjemenki, orašastih plodova do jednog tajnog sastojka. Acai bobica! U svijetu zdrave prehrane trendovi se stalno mijenjaju, a već neko vrijeme je među najpopularnijim idejama za zdravi doručak tzv. Acai bowl, iliti acai zdjela u doslovnom prijevodu. 

Acai je superfood namirnica, ljubičaste je boje te je puna antioksidansa. Pospješuje mršavljenje, a usporava proces starenja. Dodavanje ove namirnice vašim regularnim smoothie-ima je nešto najbolje što možete učiniti za vaše zdravlje! A kako napraviti acai bowl za doručak doznajte ovdje.  

acai bowl

Tropska smoothie zdjela izvrstan je doručak

Jede se sa žlicom, a zapravo je smoothie. Smoothie zdjela (bowl) apsolutni je hit već godinama, a posuta raznim sastojcima; od zobenih pahuljica, svježeg ili suhog voća, sjemenki, acai i goja bobica, orašastih plodova, ribane čokolade i kokosovog brašna - spremna je na nevjerojatne transformacije. 

Odlučili smo napraviti jednu pravu ljetnu kombinaciju. Avokado, ananas, mango, banana, marelica, breskva bit će dovoljni da servirate ljetnu rapsodiju. I jedna konzerva kokosovog mlijeka, jasno! Jer će baš ono dat tu konzistenciju i gustoću koju svaki smoothie u zdjeli treba. Nešto poput sladoleda! S dolaskom toplih dana zobene kaše mijenjamo osvježavajućim okusima gustih smoothieja od zamrznutog ili sezonskog voća, koji tako neodoljivo podsjećaju na sladoled.  Recept vas čeka ovdje

smoothie zdjela za doručak

Puding od heljde s borovnicama

Od heljde možete napraviti razne slatke i slane delicije; kruh ili štrukle, muffine, palačinke, juhe i variva, a možete ju i kuhati kao rižu i napraviti heljdinu kašu kao prilog glavnome jelu. Heljda je lako probavljiva, a superhranjiva i puna energije! 

Danas vam donosimo recept za ukusan puding od heljde s borovnicama koji je odličan izbor za doručak ili zdravi desert. Priprema je jednostavna, neće vam trebati ni pećnica ni puno posuđa, već samo nekoliko kvalitetnih namirnica koje možete nabaviti u Tvornici Zdrave Hrane te blender!  Da ne duljimo, recept vas čeka ovdje

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.