Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Zdrava hrana koju ne bi smjeli jesti prije spavanja

Zdrava hrana koju ne bi smjeli jesti prije spavanja

Znamo da nije poželjno jesti prije spavanja, dapače, preporučuje se da sve obroke u danu konzumiramo do 18 sati, a najkasnije do 20 no što konzumirati tada?

Svi članci
08. ožujak 2016.

Zdrava hrana koju ne bi smjeli jesti prije spavanja

Čak i zdrava hrana može omesti vaš san. Iako su hranjive i zdrave, neke namirnice nije dobro jesti u večernjim satima - što zbog ometanja probave, što zbog "dizanja" energije i otkucaja srca.

Znamo da nije poželjno jesti prije spavanja, dapače, preporučuje se da sve obroke u danu konzumiramo do 18 sati, a najkasnije do 20. Ako se ipak odlučite za kasnonoćni obrok, koji bi trebao biti najkasnije dva sata prije odlaska u krevet, potrebno je birati namirnice koje ćete unijeti u organizam.

I zato...izbjegavajte slijedeće namirnice prije odlaska u krevet.

Tamna čokolada odnosno čokolada s visokim postotkom kakaa sadrži i veće količine kofeina koje će vas razbuditi, potaknuti rad metabolizma i omesti vaš počinak. Iz istog razloga suzdržite se od ispijanja kave i drugih kofeinskih napitaka prije spavanja, a i nemojte baš uživati u desertima sa sirovim kakao prahom s visokim udjelom kakaa.

Limun, naranče i drugo citrusno voće su odlični izbori vitamina C, ali stručnjaci savjetuju da ih ne jedete nakon 17 sati. Kiselina u ovome voću može uzrokovati želučane tegobe, ali vas i održavati budnima u večernjim satima kada to ne želite.

Tjestenina je puna ugljikohidrata i ako ćete ju jesti prije spavanja, ti ugljikohidrati će se pretvoriti u masne naslage. Većina tjestenine ima visoki glikemijski indeks, zbog čega će se povećati razina šećera u krvi, ometat će san i vjerojatno ćete se buditi usred noći.

Brokula, cvjetača i druge kupusnjače su pune vitamina i minerala koji su potrebni za pravilan rad organizma. Ipak, njihovu biste konzumaciju trebali izbjegavati u večernjim satima, a osobito prije odlaska u krevet. Oni, naime, sadrže netopiva prehrambena vlakna koja se dugo probavljaju te tako ometaju san.

Celer je prirodni diuretik od kojeg ćete cijelu noć ići na wc. Uvijek morate jesti povrće jer su bogati hranjivim tvarima, ali izbjegavajte diuretike, kao celer.

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.