Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Bolja cirkulacija uz pomoć nekoliko zdravih namirnica

Bolja cirkulacija uz pomoć nekoliko zdravih namirnica

Namirnice kojima ćete ubrzati cirkulaciju i spriječiti debljanje.

Cirkulacija, odnosno kolanje krvi organizmom, predstavlja ključ života. Ona omogućuje prijenos kisika i nutrijenata svim tkivima. 

Dobra cirkulacija jedan je od najvažnijih i osnovnih čimbenika za optimalno zdravlje. U suprotnome mogu nastupiti problemi s osnovnim tjelesnim funkcijama. Prvi  simptomi loše cirkulacije očituju u obliku grčeva te umora nogu i stopala tijekom tjelesne aktivnosti. Nakon odmora bolovi prolaze, ali se već prvom prilikom vraćaju.

Osim kretanjem, što je izuzetno bitno, cirkulaciju možete poboljšati i ako u svakodnevnu prehranu uključite namirnice poput ribe, cjelovitih žitarica te povrća i voća (posebno bobica) i ove izvrsne namirnice:

Sjemenke bundeve obiluju vitaminom E. Ovaj vitamin "opušta" krvne stanice pa krv tijelom teče lakše. Na taj način sprječava se začepljenje žila, pa se smanjuje opasnost od srčanog ili moždanog udara.

Orašasti plodovi sadrže vitamin B3, poznat i kao niacin.  On pomaže pretvorbi hrane u energiju. Niacin je važan i za kožu, kosu i krvne stanice. Dovoljnim unosom ovog vitamina u tijelo pridonosite boljoj cirkulaciji.

Vlakna i antioksidansi su ono što će vam pomoći pa stoga češće pripremajte ječam, heljdu, zobene pahuljice i smeđu rižu.

 heljdina kaša


Đumbir je pored svega dobar i za cirkulaciju. Gingeroli iz đumbira proširuju arterije i tako poboljšavaju cirkulaciju i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. Korijen ove ljekovite biljke djelotvorno djeluje kao sredstvo za smanjenje kolesterola i triglicerida u krvi.

Mnogobrojna istraživanja na ovu temu pružila su znanstvenu potvrdu opravdanosti primjene u liječenju bolesti srca i pluća te ukazala na pozitivan učinak Ginkgo bilobe na mozak. Vrijednost Ginkga leži u njegovoj sposobnosti poticanja cirkulacije prema mozgu i ekstremitetima.

Sušene brusnice sadrže i velike količine flavonoida i polifenola koji služe kao prirodna obrana od ateroskleroze, jer inhibiraju loš kolesterol i poboljšavaju cirkulaciju.

Tulsi je jedna od najboljih svetih biljki u Indiji i često se čuvaju u dvorištima i kućama zbog njegova čišćenja i umirujućeg djelovanja na okolinu.Tulsi potiče zdravu cirkulaciju i omogućuje pravilno djelovanje srca.

Važno je znati da slaba cirkulacija može uzrokovati nakupljanje suvišnih kilograma, povišenu razinu masnoće u krvi i mnoge kronične bolesti. Stoga, ako želite poboljšati cirkulaciju konzumirajte puno plave ribe, integralnih žitarica, bobičastog i citrusnog voća i nemojte zaboraviti i na ljekovite začine poput ružmarina, cimeta i đumbira.

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na našu mailing listu.

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (2)
Ljiljana Budan, 06. ožujak 2019.
Lijepo je pročitati i saznati sve o zdravoj hrani
Zdenka Drabek, 13. siječanj 2019.
Hvala na savjetu imam problema sa venama i cirkulacijom.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.