Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Zeleni napitak za čišćenje jetre - recept i priprema

Zeleni napitak za čišćenje jetre - recept i priprema

Prirodni lijek.

Najbolje sredstvo prevencije i održavanja zdravlja jetre je, uz zdrav način života, njeno svakodnevno "čišćenje". Ovaj će napitak pomoći jetri da izbaci sve toksine iz organizma. 

Svi članci
24. lipanj 2016.

Kombinacija zelenog čaja, limuna i banane odlična je za jačanje cijelog organizma. Zbog svog antioksidativnog djelovanja, zeleni čaj se često koristi u mnogim detox programima.

Njegov katehin EGCG je snažan antioksidans i osobito pomaže u brzom i temeljitom čišćenju jetre. Ipak, valja pripaziti kod odabira zelenog čaja pa svakako nabavite rinfuzne listiće i provjerite kvalitetu.

Limun također uvelike pridonosi detoksikaciji. Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu te štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Ovaj citrus stimulira oslobađanje enzima i pomaže da se toksini pretvore u topljivi otpad, koji se tada lako može izlučiti iz organizma. Kada ovim dvjema supernamirnicama još dodate zdravu i jaku bananu, dobivate napitak kojim ćete na jednostavan i prirodan način očistiti jetru.

Napitak za čišćenje jetre 

Potrebni sastojci:

Priprema: 

  1. Štapnim mikserom usitnite bananu i limun, a zatim dobivenu smjesu pomiješajte sa zelenim čajem. Napitak popijte svježe pripremljen.

Masna i pržena hrana, alkohol, gazirani napitci pa i lijekovi i zagađen zrak ubrajaju se u najveće neprijatelje jetre. Svojim toksičnim djelovanjem oni oštećuju jetru i narušavaju njezinu funkcionalnost, te u konačnici negativno djeluju na cjelokupno zdravlje.

Za potpunu funkcionalnost jetre od velike je važnosti zdrav način života, ali i redovito čišćenje odnosno detoksikacija koju je svakako najbolje "obaviti" u proljetno/ljetno vrijeme.

Ako samo želite laganim napicima i pripravcima postepeno čistiti ovaj vitalni organ probajte i sljedeće recepte:

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave HranePrijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.