Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prehranom pobijedite celulit - anticelulitne namirnice i čajevi

Hrana protiv celulita - namirnice i prirodni napitci koji tope celulit

Otopite celulit uz pomoć zdrave hrane.

Namirnice koje pospješuju rad probave i vode vrlo uspješnu borbu s celulitom uvrstite u svakodnevnu prehranu.

Da, teško ga je iskorijeniti, mislim čak i nemoguće, no na njemu se stalno mora raditi. Nezdrava i neuravnotežena prehrana bazirana na rafiniranim namirnicama s mnogo kalorija, masnoća, šećera i soli značajno pogoduje nastanku celulita.

Uz prehranu, sjedilački način života, višak kilograma, nedovoljan unos tekućine, genetika, ali i određene promjene u hormonskom sustavu mogu doprinijeti nastanku i većoj vidljivosti celulita. 

Napitci i čajevi za borbu protiv celulita

Mnogi se stručnjaci slažu da ključ uspješne borbe protiv celulita, zapravo leži u  pravilnim prehrambenim navikama. Prije svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tekućine (barem dvije litre dnevno) kako bi se pospješila izmjena tvari, a samim time i uklanjane toksina iz organizma. Dakle, četiri najvažnija pravila kada je riječ o smanjenju celulita su: 

  • zdrava prehrana
  • redovita fizička aktivnost, posebice vježbe snage 
  • zdrav životni stil
  • dovoljan unos tekućine

Time se poglavito misli na izvorsku vodu, ali i na biljne čajeve, od kojih se posebno ističu čaj od koprive, peteljki trešanja i preslice koji djeluju kao uspješni agensi za poticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma.

nutrigold čaj od koprive

Hrana protiv celulita - popis namirnica

Kada se upustimo u borbu protiv celulita, moramo ga napadati s više strana: prehranom, fizičkom aktivnošću, njegom kod kuće, ali zdrava hrana je svakako na prvom mjestu. Znate li koja?

Kad je u pitanju hrana u borbi protiv celulita, prije svega mislimo na izbor namirnica koji neće pogoršati stanje, a tu prvenstveno mislimo na rafiniranu hranu bogatu kalorijama, solima i šećerima. 

Povrće, a posebno špinat, blitva, kupus, kelj puni su vitamina i mineralnih tvari, posebno B-kompleksa koji je neizostavan za uravnotežen metabolizam i zdravlje vezivnog tkiva pa tako i za uspješnu borbu protiv narančine kore.

U borbi s celulitom od pomoći će vam biti i sljedeće namirnice: 

hrana protiv celulita

Superhrana u borbi protiv celulita

Superhrana se odnosi na skup namirnica bogatim izuzetno visokim nivoom fitonutrijenata koji predstavljaju aktivne spojeve u biljkama koji pridonose ljudskom zdravlju. 

Chia sjemenke su visoko na popisu najbolje superhrane, a s njima postolje dijele i crvene goji bobice, ali i određene morske alge. Naime, morska trava odnosno alga puna je hranjivih tvari, jer ima pristup svim nutrijentima u moru. Na primjer, morska trava sadrži 10 puta više kalcija nego mlijeko. Odlični rezultati konzumiranje algi su postignuti i kod mršavljenja.

Morska trava sadrži visoku koncentraciju joda, koji stimulira rad štitnjače i potiče sagorijevanje masnoća. Konzumiranje morske trave i kupke s njom pomažu smanjiti celulit i očistiti limfni sustav, a najpoznatije i najčešće alge u prehrani su nori alga, wakame i kelp.

Guarana je biljka čije sjeme sadrži smjesu alkaloida u kojima nalazimo i 5% kofeina odnosno guaranina. Stanovnici podneblja iz kojeg dolazi nazivaju je još i „eliksirom dugog života“ zbog njezinih iznimno blagotvornih sastojaka.

Najpoznatije djelovanje ove biljke svakako je povećanje razine energije te koncentracije, no karakterizira ju još i pomoć u borbi protiv depresije, arterioskleroze, stresa i preranog starenja. Guaranom je moguće i regulirati probavu, a pogledate li sastav preparata za uklanjanje celulita, zasigurno ćete ju pronaći na popisu.

 

Ulje konoplje protiv celulita 

Jedan od najboljih dodataka prehrani u tom smislu je i ulje konoplje koje snažno utječe na metabolizam masnoća i pomaže ne samo razgraditi masnoće u krvi, nego i najtvrdokorniji oblik celulita, a svakako će pomoći i himalajska sol. Naime, ispijanje otopine od jedne žličice himalajske soli u čaši vode ima odličan terapijski učinak, odnosno bolji efekt u razbijanju masnoća.

nutrigold ulje konoplje

I naravno, naši recepti uvijek su bili i bit će prijatelji vašeg organizma pa se kuhajući tako zdravo uopće ne morate brinuti oko velikog ženskog neprijatelja!

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na našu mailing listu.

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Gordana Štefica Kovačić, 03. kolovoz 2018.
Prijavljujem se na mailing listu. Odlični ste!

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.