Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Tri sastojka čine najzdraviji doručak na svijetu! Uvrstite ih u svoj jelovnik

Tri sastojka čine najzdraviji doručak na svijetu

Kojim obrokom treba početi dan? Koja su najzdravije namirnice za doručak? Saznajte u nastavku!

Ponekad jutra znaju biti pomalo kaotična, a ako su i vaša takva, onda će vam ideja za najzdraviji doručak na svijetu biti odličan poticaj za zdraviji i sretniji početak dana!  

Doručak je zaista najvažniji obrok u danu, a važno je da bude zdrav i energetski uravnotežen. Zdrav i uravnotežen doručak trebao bi sadržavati proteine, vlakna  i zdrave masnoće koji će vas držati sitima do sljedećeg obroka, održati stabilnu razinu šećera u krvi i osigurati potrebne nutrijente za normalno funkcioniranje organizma. 

Najzdraviji doručak na svijetu

Dobro je poznato da je svakodnevna konzumacija doručka jedna od najzdravijih prehrambenih navika, a njegovo preskakanje vrlo brzo ostavlja tragove na razini energije I produktivnosti. No, nije važno tek jesti doručak, važno je i što jedete za doručak.

Obrok koji će vam promijeniti život, drugim riječima, najzdraviji doručak, zapravo sadrži tri sastojka s kojima smo dobro upoznati i s kojima često započinjemo dan. Kombinirajući u zdjeli baš njih, započet ćete dan na najzdraviji način! 

1. korak - voće

Voće je sastavni dio doručka. U nedostatku svježeg, moguće je koristiti i smrznuto. Također, ponekad koristite i sušene verzije voća koje također obiluju nutritivno vrijednim sastojcima. Voće je bogato vitaminima i antioksidansima, a izbor je toliko širok da će svatko naći voćku za sebe!

2. korak - jogurt

Jogurt je odličan izvor proteina i probiotika. Birajte običan jogurt sa smanjenim udjelom šećera i pomiješajte ga s pripremljenim voćem. Malo masnoća dobro  je za nas, pogotovo ujutro pa nemojte birati light verzije. 

3. korak - orašasti plodovi

Orašasti plodovi prava su riznica zdravlja! Kao posljednji korak, u pripremi zdravog doručka, uzmite šaku omiljenih orašastih plodova i/ili sjemenki. Orašasti plodovi bogati su zdravim masnoćama i vlaknima te nam daju energiju prijeko potrebnu za normalno funkcioniranje tijekom radnog dana. 

Kvalitetne namirnice su, naime, ključ zdravog doručka, a idealnim odabirom smatra se kombinacija mliječnih proizvoda kao izvora proteina i kalcija, orašastih plodova ili žitarica kao izvora složenih ugljikohidrata te voća kao izvora prehrambenih vlakana, vitamina i minerala.

Svaki od sastojaka ovog doručka ima niz moćnih karakteristika, a zajedno su superenergetska bomba idealna za početak dana. Uz sve nutritivne pluseve, ovaj recept za doručak jednostavno se priprema!

Zaboravite peciva, palačinke i muffine, koji nisu idealan doručak jer sadrže procesuirane ugljikohidrate i šećer. Dan treba započeti obrokom  bogatim vlaknima, proteinima i zdravim masnoćama kako bi se osjećali zadovoljno i držali razinu šećera u krvi stabilnom. 

Uz ovaj, najzdraviji doručak na svijetu, ponekad napravite i druge jako zdrave jutarnje recepte poput ovih, iz našeg zdravog kutka:

Što je vaš najdraži superzdravi doručak? Otkrijte nam tajnu.

zdravi doručak

NEWSLETTER krije još recepata! 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (2)
Blaženka Kovač , 07. ožujak 2020.
Odlični ste!
Nevija Sladić, 28. kolovoz 2018.
super....ja tako i započinjem dan zdravim obrokom

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.